Τριανταφυλλος Παπαδακης: «Ακουσαμε τα προβληματα του τοπου και της κοινωνιας»

Το δημογραφικό, το επισιτιστικό ζήτημα και η κλιματική κρίση θα πρέπει να απασχολήσει την επόμενη διοίκηση της Περιφέρειας, τόνισε ο υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Ροδόπης με τη «Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση»

Βέβαιος για την νίκη της παράταξής τους στις εκλογές της Κυριακής είναι ο υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Ροδόπης με τη «Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση», γεωπόνος και αντιπρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ Θράκης κ. Τριαντάφυλλος Παπαδάκης, ο οποίος κάλεσε τους πολίτες να στηρίξουν την παράταξη μιλώντας στο Ράδιο Παρατηρητής.

Μετέφερε δε το θετικό κλίμα που εισέπραξε από τους πολίτες στις περιοδείες του σε όλη τη Ροδόπη, ενώ τόνισε πως η ομάδα που δημιουργήθηκε στο ψηφοδέλτιό της Νέας Περιφερειακής Αναγέννησης είναι πολύ αξιόλογη και αξίζει την ψήφο των πολιτών.

Θετικό το αποτύπωμα των επαφών με τους πολίτες

ΠτΘ: Το αποτύπωμα που σας αφήνει η μέχρι τώρα διαδικασία είναι θετικό;

Τ.Π.: Είναι εξαιρετικά θετικό, γιατί η προσφορά με δημόσιο λόγο, έργα και η συμμετοχή στα κοινά δείχνει ανθρώπους που έχουν ανιδιοτέλεια, πρόγραμμα και όραμα για τον τόπο. Αφουγκραστήκαμε τα προβλήματα του τόπου, της κοινωνίας, και μπορείς να πεις σε ποια κατεύθυνση πρέπει να κατευθυνθεί ο σχεδιασμός της επόμενης 5ετιας

Πρώτιστο πρόβλημα της κοινωνίας είναι το δημογραφικό, και αυτό αναφέρεται σε όλους τους οικισμούς που πήγα, άρα χρειαζόμαστε ανάπτυξη για να το λύσουμε. Το δεύτερο που ακούγεται, είναι η κλιματική κρίση, και ο φόβος του κόσμου για το τι μπορεί να συμβεί γίνει, αν θα θυμηθεί το ποτάμι της Κομοτηνής την παλιά του κοίτη, να καθαριστεί το ρέμα δίπλα στο χωριό. Επίσης ο κόσμος προβληματίζεται από το κόστος παραγωγής, όπως και για τα αγροτικά προϊόντα. Όσο για την επισιτιστική κρίση, είναι ένα θέμα που προβληματίζει, μιας και προϊόντα θα υπάρχουν, αλλά λόγω μεγάλης ζήτησης θα είναι ακριβά.

Για αυτό και θα πρέπει ο πρωτογενής τομέας να αλλάξει κατεύθυνση, προς τα διατροφικά προϊόντα, και τα πρωτεϊνούχα είδη, ενώ θα πρέπει να δούμε και πώς θα μπορέσουμε να έχουμε αποθήκευση γλυκού νερού, ώστε να μην έχουμε προβλήματα άρδευσης καλλιεργειών. Άλλωστε η ανομβρία στην περιοχή μας, που κρατά εδώ και δύο μήνες, αν επαναληφθεί και τα επόμενα χρόνια, μπορεί να οδηγήσει σε ερημοποίηση καλλιεργούμενης γης.

Αυτά προβάλλω στην προεκλογική μου εκστρατεία, και φαίνεται οι πολίτες να το αντιλαμβάνονται και πρέπει να αποτελέσει ίσως από τους πρώτους στόχους της νέας διοίκησης.

Συνεχίζει αδιάλειπτα η προσφορά

ΠτΘ: Πέρα από τον πρωτογενή τομέα, έχετε ενασχόληση με τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, και την ιστορία.

Τ.Π.: Ο πολιτισμός είναι χόμπι, ξεκουράζει. Στην καθημερινότητα, στη δουλειά σου, κοιτάς να ξεφύγεις. Αν το συνδυάσεις με την προσφορά, αυτό σου δίνει ώθηση να κάνεις ένα δημιουργικό χόμπι, και να δώσεις ίσως τον καλύτερό σου εαυτό.

Η προσφορά στον κόσμο είναι δεδομένη για κάποιον που έχει δοκιμαστεί τα τελευταία 15 χρόνια στα κοινά, διαθέτω αρκετό χρόνο από τη ζωή μου, και νομίζω ότι έχω ένα θετικό αποτύπωμα στην μέχρι τώρα πορεία μου στην Κομοτηνή και στα δρώμενα της Ροδόπης γενικότερα.

Τυχόν εκλογή λοιπόν στο Περιφερειακό Συμβούλιο όχι μόνο δεν θα με περιορίσει, αλλά με τον θεσμικό μου ρόλο θα συμμετέχει στην χάραξη της πολιτικής για την περιοχή, σε συνεργασία με τους άλλους συναδέρφους μου από το ψηφοδέλτιο, που όπως έχω ξαναπεί, είναι ‘Dream Team’ εξαιρετικοί, αξίζουν να εκλεγούν, και θα ζητούσα από τους ψηφοφόρους να βάλουν και τους τρεις σταυρούς.

Αν βάλουν ένα από αυτούς σε μένα, αποτελεί τιμή μου, και αν βάλουν τους άλλους δύο σταυρούς να ξέρουν ότι αξίζουν τις ψήφους, και δίνουν αξία στην ψήφο τους όποιον και αν επιλέξουν.

Βέβαια έχω αναφερθεί στη μειωμένη γυναικεία υποψηφιότητα, και ίσως θα έπρεπε να ενθαρρυνθεί, σταυρώνοντας κάποιες γυναίκες άξιες, ικανές, με ιστορία, με διαδρομή στην κοινωνία της Ροδόπης.

ΠτΘ: Ποια είναι η εικόνα σας για τις εκλογές της Κυριακής;

Τ.Π.: Η εικόνα μου από τη Ροδόπη είναι ότι θα έχουμε ένα σημαντικό ποσοστό σε αυτή, ίσως και το υψηλότερο στην Περιφέρεια. Υπάρχουν γκάλοπ που μας δείχνουν πρώτους, και περιμένουμε να δούμε το τελικό αποτέλεσμα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.