Τρια νεα οικονομικα μετρα εξηγγειλε ο Κυριακος Μητσοτακης

Θα τεθούν σε ισχύ εφόσον η ΝΔ βγει πρώτο κόμμα

Τρία νέα οικονομικά μέτρα, που θα τεθούν σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου του 2024, εφόσον η Νέα Δημοκρατία βγει πρώτο κόμμα στις εκλογές, εξήγγειλε χθες από τα Ναυπηγεία Ελευσίνας ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Έξτρα έκπτωση στον ΕΝΦΙΑ

Το πρώτο μέτρο που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης  είναι η περαιτέρω έκπτωση στον ΕΝΦΙΑ κατά 10% για όποιο σπίτι ασφαλίζεται έναντι φυσικών καταστροφών.

«Σήμερα είμαστε σε θέση να εξαγγείλουμε μία ακόμη παρέμβαση η οποία σχετίζεται με τον ΕΝΦΙΑ και συνδέεται με τις πολιτικές μας για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και των φυσικών καταστροφών», είπε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Μητσοτάκης γνωστοποίησε ότι «Οποιοδήποτε σπίτι ασφαλίζεται έναντι φυσικών καταστροφών θα μπορεί να έχει επιπλέον έκπτωση στον ΕΝΦΙΑ, 10%», τονίζοντας ότι έτσι θα ενθαρρύνονται οι πολίτες να ασφαλίζουν τα σπίτια τους έναντι των καταστροφών με ένα σημαντικό κίνητρο.

Μόνιμο freedom pass

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε πως ουσιαστικά μονιμοποιείται το freedom pass, με ενίσχυση 150 ευρώ κατ’ έτος για κάθε νέο που ενηλικιώνεται (18 και 19 ετών, περίπου 200.000 δικαιούχοι ετησίως) για πολιτιστικές, τουριστικές δραστηριότητες και μεταφορές.

Το κόστος θα είναι 30 εκατ. ευρώ κατ’ έτος.

Αύξηση επιδόματος παιδιού

Ο κ. Μητσοτάκης, μεταξύ των άλλων, δήλωσε πως «δεν έχουμε δώσει τα απαραίτητα οικονομικά κίνητρα και δεν έχουμε αναγνωρίσει το κόστος του να μεγαλώνεις παιδιά».

Έτσι, «αυξάνουμε το αφορολόγητο κατά 1.000 ευρώ για κάθε παιδί» και στον δημόσιο τομέα από 1/1/24 «θα κάνουμε μια παρέμβαση και στα επιδόματα τέκνων έτσι ώστε το επίδομα που σήμερα είναι 50 για ένα παιδί, να πάει στα 70».

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, το επίδομα για δύο παιδιά από τα 70 θα γίνει 120, ενώ για τρία παιδιά θα πάει στα 170.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.