Τοποθετηση του Δ. Χαριτου στη Βουλη για το νεο Νοσοκομειο και τη διαχειριση της Πανδημιας

«Να δώσετε εξηγήσεις γιατί η κατασκευή του νέου Νοσοκομείου Κομοτηνής μετατίθεται στα τέλη του 2025, δηλαδή 1,5 χρόνο πίσω από τον αρχικό σχεδιασμό»

«Με 150 ευρώ δε μπορείτε να εκμαυλίσετε τις συνειδήσεις της νέας γενιάς»

Κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας, που περιλάμβανε μεταξύ άλλων ρυθμίσεις για την τροποποίηση της από 6.9.2018 σύμβασης δωρεάς μεταξύ του Ιδρύματος «Κοινωφελές Ίδρυμα Σταύρος Σ. Νιάρχος» και του Ελληνικού Δημοσίου για την ενίσχυση και αναβάθμιση των υποδομών στον τομέα της υγείας, ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19 και άλλες διατάξεις, τοποθετήθηκε ο βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημήτρης Χαρίτου.

Ο βουλευτής αναφέρθηκε αρχικά στην επίμαχη τροποποίηση της σύμβασης που αφορά στο Νέο Νοσοκομείο Κομοτηνής, λέγοντας πως «κάθε φορά που εισηγείστε τροποποιήσεις στο βασικό νόμο 4564/2018 για τη σύμβαση δωρεάς μεταξύ του Ιδρύματος Σ. Νιάρχος και του Ελληνικού δημοσίου δεν σας κρύβω ότι η ανησυχία μας είναι έκδηλη».

Ωστόσο ο ίδιος αναγνώρισε πως «αυτή η τροποποίηση που συζητούμε σήμερα δείχνει ότι υπάρχει κινητικότητα για την υλοποίηση της σύμβασης ανέγερσης του νέου Νοσοκομείου Κομοτηνής και αυτό είναι θετικό. Αν εξαιρέσει βέβαια κανείς ότι η ολοκλήρωση του έργου μετατίθεται για τα τέλη του 2025, δηλαδή 1,5 χρόνο περίπου πιο πίσω από τον αρχικό σχεδιασμό».

«Σε κάθε περίπτωση κύριοι» έσπευσε ο κ. Χαρίτου να ξεκαθαρίσει,  «θα παρακολουθούμε βήμα το βήμα την πορεία των εργασιών ανέγερσης του νέου Νοσοκομείου Κομοτηνής με γνώμονα να συμβάλλουμε στην ταχύτερη ολοκλήρωσή του. Αυτό άλλωστε είναι και η βούληση της τοπικής μας κοινωνίας».

«Αν νομίζετε όμως ότι με αυτόν το τρόπο θα ξεπλύνετε αμαρτίες κάνετε πολύ μεγάλο λάθος»

Ο βουλευτή αναφέρθηκε και στο θέμα των εμβολιασμών και το περίφημο voucher των 150 ευρώ προς τους νέους διερωτώμενος: «Ποια υγειονομική επιτροπή, ποιοι ειδικοί, πρότειναν την ιδέα χορήγησης δωροεπιταγής στους νέους που εμβολιάζονται λες και πρόκειται για τηλεπαιχνίδι;»

«Μόνο ειδικοί στον εκμαυλισμό συνειδήσεων θα μπορούσαν να σκεφτούν κάτι τέτοιο, δηλαδή τα 150 ευρώ με πρόσχημα τον εμβολιασμό» επεσήμανε ο βουλευτής και συνέχισε: «Ποιον νομίζετε ότι κοροϊδεύετε; Είναι προφανές άλλος είναι ο ανομολόγητος στόχος σας. Αν νομίζετε όμως ότι με αυτόν το τρόπο θα ξεπλύνετε αμαρτίες για τα βάρη που συσσωρεύονται στη νέα γενιά, κάνετε πολύ μεγάλο λάθος. Δε θα  σας δώσουν άφεση αμαρτιών οι 25.000 νέοι που  θα αφήσετε  φέτος εκτός των ΑΕΙ. Δε θα σας το συγχωρέσουν τα αγόρια και τα κορίτσια που τα έχετε αφήσει  απροστάτευτα μέσα στο καθεστώς εργασιακής ζούγκλας που επικρατεί στην αγορά».

«Τίποτα από όλα αυτά δεν θα σας απαλλάξει από τη μήνη της νέας  γενιάς όχι μόνο λόγω του αυταρχικού, αλλά και του εξευτελιστικού τρόπου με τον οποίο την αντιμετωπίζετε» εκτίμησε ο βουλευτής για να ξεκαθαρίσει κλείνοντας πως «έχουμε διαμετρικά αντίθετη φιλοσοφία και ριζικά διαφορετική πολιτική στον χώρο της υγείας».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.