Τοποθετηση Ιλχαν Αχμετ στην συζητηση του προυπολογισμου του 2023

Η Ψηφιακή Διακυβέρνηση, το αναπτυξιακό έλλειμα της Θράκης και ο αγώνας για χειραφέτηση της μειονότητας στο επίκεντρο της ομιλίας του

«Ακούμε από παντού ότι η Θράκη κατέχει ξεχωριστή θέση τίποτα, όμως από όλα αυτά δεν αντιστοιχίζεται με την καθημερινή πραγματικότητα των πολιτών»

«Δεν δίστασα να συγκρουστώ με βαθιά συστήματα που κανείς άλλος  μειονοτικός βουλευτής δεν έπραξε τις τελευταίες δεκαετίες»      

Σε υψηλούς τόνους και με την κατάθεση της προσωπικής του μαρτυρίας για το κλίμα πιέσεων και απειλών που υφίσταται σε βάρος του από τα «βαθιά συστήματα» στην Θράκη καθώς και για την προσπάθεια, από τους ίδιους κύκλους, να αποξενωθεί από τους πολίτες της μειονότητας εξαιτίας της άκαμπτης στάσης του σε ζητήματα συνείδησης και ειρηνικής συμβίωσης, ολοκλήρωσε την ομιλία για τον προϋπολογισμό του 2023 αργά το βράδυ της Τετάρτης στην ολομέλεια της Βουλής, ο βουλευτής Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής, Ιλχάν Αχμέτ.       

Η ομιλία του κ. Ιλχάν Αχμέτ κινήθηκε σε τρεις άξονες και στο πρώτο μέρος της ο βουλευτής Ροδόπης άσκησε κριτική στα πεπραγμένα του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης ως τομεάρχης ψηφιακής πολιτικής, επισημαίνοντας ότι «κινδυνεύουμε να χάσουμε μία τεράστια ευκαιρία για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας με την αλόγιστη κατασπατάληση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης».

Παράλληλα, παρουσίασε τις προτεραιότητες του κόμματος του στον τομέα της ψηφιακής πολιτικής για την ύπαρξη μίας κοινωνίας χωρίς ανισότητες και ψηφιακό χάσμα, την δημιουργία ασφαλών και βιώσιμων ψηφιακών υποδομών, τον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων και την ψηφιοποίηση των δημόσιων υπηρεσιών με την παροχή πραγματικών ηλεκτρονικών υπηρεσιών με βάση τις πραγματικές ανάγκες των πολιτών και των επιχειρήσεων. Τέλος, τόνισε την ανάγκη για τον εκδημοκρατισμό των νέων αναδυόμενων τεχνολογιών με ισότιμη πρόσβαση για όλους τους πολίτες.

«Η ασκούμενη κυβερνητική πολιτική διευρύνει τις κοινωνικές ανισότητες»

Ο δεύτερος άξονας της ομιλίας του περιείχε αναφορές στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και στα προβλήματα που απορρέουν από την ασκούμενη κυβερνητική πολιτική που διευρύνει τις κοινωνικές ανισότητες, χωρίς ταυτόχρονα να βελτιώνει τους αναπτυξιακούς δείκτες, καθιστώντας την ως μία από τις φτωχότερες στην Ελλάδα και την Ε.Ε..

«Ακούμε από παντού ότι η Θράκη κατέχει ξεχωριστή θέση στους γεωπολιτικούς σχεδιασμούς για την ανάδειξη ενός σημαντικού μελλοντικού ρόλου σε συνδυασμό και με το έντονο ενδιαφέρον για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης. Τίποτα, όμως από όλα αυτά δεν αντιστοιχίζεται με την καθημερινή πραγματικότητα των πολιτών. Τα αναπτυξιακά κίνητρα τεμαχίστηκαν για πρώτη φορά στην ιστορία μεταξύ Αλεξανδρούπολης που παίρνει την μερίδα του λέοντος, της Κομοτηνής και της Ξάνθης που ακολουθούν ως φτωχοί συγγενείς», σημείωσε ο βουλευτής  Ροδόπης. Αναφερόμενος ειδικότερα στα ελλείμματα που παρουσιάζονται στον τομέα των μεταφορών με το ανύπαρκτο σιδηροδρομικό δίκτυο, επέμεινε στην αναγκαιότητα άμεσης έναρξης του έργου κατασκευής της νέας γέφυρας των Κήπων στον Έβρο ως κεντρικής οδικής πύλης της Ελλάδας και της Ευρώπης από και προς την Τουρκία και την Εγγύς Ανατολή, που θα τονώσει τις εμπορικές σχέσεις, την επιχειρηματικότητα και τον τουρισμό.

Σε ό,τι αφορά τον συνοριακό σταθμό διαβατηριακών ελέγχων της Νυμφαίας- Μακάζα στην Ροδόπη, τόνισε ότι «μετά εννέα χρόνια λειτουργίας δεν μπορεί ακόμα και σήμερα να ανοίξει για την διέλευση τουριστικών λεωφορείων», ενώ στους τομείς των εγγειοβελτιωτικών έργων καυτηρίασε την καθυστέρηση ολοκλήρωσης του φράγματος Ιασίου, που θα υδροδοτήσει την ανατολική λεκάνη της Ροδόπης αλλά και τις συνεχείς αναβολές για το φράγμα Κομψάτου, που ο ίδιος ζήτησε να ονομαστεί ως έργο εθνικής στρατηγικής σημασίας για την ένταξή του σε κάποιο χρηματοδοτικό εργαλείο που θα σηματοδοτήσει την δυνατότητα κατασκευής του.

«Μάχομαι πάνω από όλα για την κοινωνική και πολιτική χειραφέτηση της Μειονότητας»

Ο κ. Ιλχάν Αχμέτ, τέλος αποκάλυψε ότι ακόμα και σήμερα δέχεται απειλές τόσο ο ίδιος όσο και οι συνεργάτες του για τον αγώνα συνείδησης που δίνει στην Θράκη τονίζοντας χαρακτηριστικά:

«Σε αυτήν μάχη δεν χώρισα Θρακιώτες. Έδωσα ισότιμη μάχη για όλους και για όλα. Για τα ειδικά θέματα Μειονότητας δεν υπέστειλα ποτέ την σημαία του αγώνα. 

Βρισκόμαστε σε ένα συνεχές πλαίσιο διεκδίκησης για την Δημοκρατία, την Ισονομία, την Ισοπολιτεία.  Για την βελτίωση και την διατήρηση ως δικαιώματος επιλογής της μειονοτικής εκπαίδευσης. Για την εφαρμογή του νόμου που θα οδηγεί σε ελεύθερες εκλογές για τα Βακούφια.  Για την εφαρμογή των αποφάσεων των ΕΔΔΑ που αφορούν τους μειονοτικούς συλλόγους στην Θράκη.           

Μάχομαι πάνω από όλα για την κοινωνική και πολιτική χειραφέτηση της Μειονότητας. Σε αυτόν μου τον αγώνα δεν δίστασα να συγκρουστώ με βαθιά συστήματα που κανείς άλλος μειονοτικός βουλευτής δεν έπραξε τις τελευταίες δεκαετίες.

Θέλησαν να με συκοφαντήσουν, να με διαγράψουν από την συνείδηση του πολίτη της Μειονότητας, να με φιμώσουν από τον μειονοτικό τύπο γιατί ακολούθησα τον δρόμο της συνείδησής μου. Με απείλησαν και απειλούν και σήμερα εμένα και τους συνεργάτες μου.        

Δεν είναι ο χαρακτήρας μου να συγκρούομαι με λόγια αλλά με έργα. Θέλω Ειρήνη, Δεν επιδιώκω την ένταση. Θέλω ανάπτυξη για όλους όχι μόνο για λίγους

Καλώ την κυβέρνηση να υλοποιήσει τις προτάσεις μας για την Θράκη. Το ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής με την προοδευτική του πολιτική πρόταση καταψηφίζει τον προϋπολογισμό της κυβέρνησης γιατί είναι κοινωνικά άδικος και διευρύνει τις ανισότητες».     

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.