Τον Τασο Γιαννιτση προτεινει για Προεδρο της Δημοκρατιας το ΠΑΣΟΚ
Τον πρώην υπουργό κ. Τάσο Γιαννίτση προτείνει για την θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας το ΠΑΣΟΚ. Η πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το ύπατο πολιτειακό αξίωμα έρχεται μία ημέρα μετά την επιλογή της Νέας Δημοκρατίας να προκρίνει ως υποψήφιο για την προεδρία τον Κωνσταντίνο Τασούλα.
«Με αίσθημα ευθύνης, με σεβασμό στο κύρος του θεσμού και με το βλέμμα στην κοινωνία και τις προκλήσεις που ελλοχεύουν για την πατρίδα μας στο νέο επισφαλές διεθνές περιβάλλον, προτείνω τον Τάσο Γιαννίτση για την Προεδρία της Δημοκρατίας», ανέφερε σε δήλωσή του ο Νίκος Ανδρουλάκης.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ υπογράμμισε πως ο κ. Γιαννίτσης είναι «μια προσωπικότητα που συμβολίζει την Ελλάδα της προόδου, της ευθύνης και της προνοητικότητας απέναντι στις επόμενες γενιές. Την Ελλάδα που μιλάει καθαρά, με ρεαλισμό και σχεδιάζει την οικονομική ευημερία μαζί με την κοινωνική δικαιοσύνη. Την Ελλάδα που σέβεται τους θεσμούς και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Μια διορατική πολιτική προσωπικότητα που ως αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών συνέβαλε να γίνει πράξη η εθνική επιτυχία της ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ με άλυτο το κυπριακό και υπηρέτησε την ευρωπαϊκή διεύρυνση».
Ο κ. Ανδρουλάκης κατέκρινε την επιλογή του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη να προτείνει τον πρόεδρο της Βουλής, Κ. Τασούλα. Σημείωσε ότι η συνταγματική αναθεώρηση το 2019 έγινε για να μην οδηγείται η χώρα σε εκλογές με αφορμή την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας και όχι για να καταπατηθεί το πνεύμα του Συντάγματος.
«Για πολλές δεκαετίες τηρήθηκε μια παράδοση με ισχυρό ενωτικό συμβολισμό, που εξασφάλιζε ευρύτερες συναινέσεις για τον ανώτατο πολιτειακό θεσμό. Ο Πρωθυπουργός, όμως, διαψεύδοντας τα λεγόμενά του κατά τη συνταγματική αναθεώρηση του 2019, αντικαθιστά την εθνική συναίνεση με την εσωκομματική του συναίνεση. Και αυτό είναι βαθιά προσβλητικό. Η όλη διαχείριση για την Προεδρία της Δημοκρατίας αποκαλύπτει μια αυτοκρατορική συμπεριφορά, που με αλαζονεία περιφρονεί πολιτικές παραδόσεις και θεσμούς» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κ. Ανδρουλάκης.
Τάσος Γιαννίτσης: «Τα μηνύματα που θέλει να δώσει το ΠΑΣΟΚ, ξεπερνούν το πρόσωπό μου»
Τον συμβολισμό της υποψηφιότητάς του τόνισε ο Τάσος Γιαννίτσης, ευχαριστώντας «τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη και την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ για την τιμή να με προτείνουν ως Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας. Η πρόταση αυτή έχει για εμένα ιδιαίτερους συμβολισμούς», όπως χαρακτηριστικά δήλωσε.
Ο κ. Γιαννίτσης υπογράμμισε ότι «τα μηνύματα που θέλει να δώσει το ΠΑΣΟΚ, ξεπερνούν το πρόσωπό μου. Υποδηλώνουν την πολιτική ανάγκη για υπευθυνότητα και αξιοπιστία απέναντι στο κοινωνικό σύνολο, υπέρβαση φοβικών συνδρόμων στην άσκηση της εξουσίας, πολιτική προνοητικότητα, ιδιαίτερα για τα μεγάλα κοινωνικά προβλήματα, ανάληψη πολιτικών ευθυνών και κόστους, αν η πραγματικότητα το απαιτεί. Η ενίσχυση των δημοκρατικών λειτουργιών και το μέλλον της κοινωνίας και της χώρας σε ένα διεθνές πεδίο ανοικτών οριζόντων, αποτελούν σταθερά τις μεγάλες προτεραιότητες, που καλούμαστε να υπηρετήσουμε».
Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
