Τον Πρεσβη της Σαουδικης Αραβιας συναντησε η Κοινοβουλευτικη Ομαδα Φιλιας Ελλαδας- Σαουδικης Αραβιας

Ο Ιλχάν Αχμέτ κάλεσε τον Πρέσβη να συζητηθούν και τα ζητήματα της μουσουλμανικής μειονότητας στην Ελλάδα

Συνάντηση με τον Πρέσβη της Σαουδικής Αραβίας στην Αθήνα Δόκτωρ Saad Alammar, είχαν την Τετάρτη στη Βουλή,  τα μέλη του Προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας- Σαουδικής Αραβίας, κ.κ. Ιωάννη Οικονόμου Πρόεδρο, Βασίλη Γιόγιακα, Αντιπρόεδρο και Αχμέτ Ιλχάν, Γραμματέα. 

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν οι διαχρονικές σχέσεις συνεργασίας των δύο χωρών και η συναντίληψη σε μείζονα γεωπολιτικά θέματα, όπως είναι η έκρυθμη κατάσταση στη Μέση Ανατολή.

Κατά τη συνάντηση, ο κ. Ιωάννης Οικονόμου,  αναφέρθηκε στις άριστες σχέσεις μεταξύ Ελλάδας –Σαουδικής Αραβίας, όπως αποδεικνύουν και οι πρόσφατες ανταλλαγές επισκέψεων σε ανώτατο επίπεδο. Ανταλλαγές, οι οποίες οδήγησαν στην υπογραφή Μνημονίου για τη Συγκρότηση Ανώτατου Συμβουλίου Στρατηγικής Συνεργασίας, με επικέντρωση στους τομείς των επενδύσεων, της ενέργειας και των τηλεπικοινωνιών.

Ο κ. Οικονόμου εξήρε την σύμπτωση απόψεων των δύο χωρών, αναφορικά με την κατάσταση στη Μέση Ανατολή. Απόψεις, που καταδεικνύουν την ειρήνη, την σταθερότητα και την ευημερία ως το πλαίσιο επίλυσης των γεωπολιτικών θεμάτων της περιοχής και αποδίδουν ιδιαίτερη σημασία στην εμβάθυνση των σχέσεων των δύο χωρών.  Παράλληλα, χαρακτήρισε τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες Φιλίας ως βραχίονα ανάπτυξης της διμερούς συνεργασίας.

Ο κ. Αχμέτ Ιλχάν, ως εκπρόσωπος των εν Ελλάδι Μουσουλμάνων στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, κάλεσε τον Πρέσβη, στο πλαίσιο της συνεργασίας των δύο χωρών, να συζητηθούν και τα ζητήματα της μουσουλμανικής μειονότητας στην Ελλάδα, διαβεβαιώνοντας για την πρόοδο που έχει σημειωθεί τα τελευταία χρόνια προς την κατεύθυνση της βελτίωσης των συνθηκών διαβίωσης συνολικά.

Από τη πλευρά του, ο Δρ. Saad Alammar, αναφέρθηκε στη διαχρονικότητα των διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας-Σαουδικής Αραβίας, οι οποίες χρονολογούνται από το 1926 .

 Ευχαρίστησε την Ελλάδα για την υποστήριξη που παρέχει στη Σαουδική Αραβία στα διεθνή φόρα αναφερόμενος ειδικά στην πρόσφατα θετική ψήφο της Ελλάδας για την ανάθεση της διοργάνωσης της EXPO 2030 στο Ριάντ, δήλωσε ότι στο πλαίσιο του προγράμματος αναμόρφωσης της οικονομίας της Σαουδικής Αραβίας Vision 2030, η Ελλάδα αναμένεται να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο σε πολλούς τομείς του μετασχηματισμού της οικονομίας.    

Άπαντες χαρακτήρισαν τη συνάντηση ως αφετηρία τακτικής μελλοντικής συνεργασίας, με πρώτο σταθμό την επίσημη επίσκεψη ελληνικής κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας στη Σαουδική Αραβία.   

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.