Τον Οκτωβριο η μεταφορα βαρεως βιομηχανικου εξοπλισμου για το εργοστασιο της ΤΕΡΝΑ στη ΒΙΠΕ Κομοτηνης

Θα κλείνουν οι δρόμοι κατά τη διέλευση των οχημάτων για την ασφάλεια των οδηγών

Την έγκρισή του για τη μεταφορά βαρέως βιομηχανικού εξοπλισμού από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης στη ΒΙ. ΠΕ. Κομοτηνής, για την κατασκευή του νέου εργοστασίου Φυσικού Αερίου της ΤΕΡΝΑ, η οποία αναμένεται να γίνει τον Οκτώβριο, έδωσε το Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜΘ την Πέμπτη 25 Αυγούστου.

Όπως τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Νίκος Τσαλικίδης, η απόφαση αυτή δεν είναι τυπική και δεν αφορά τη μεταφορά συνηθισμένου φορτίου. Το φορτίο που θα μεταφερθεί κυμαίνεται από 150 έως 600 τόνους, και προϋποθέτει το κλείσιμο δύο λωρίδων κυκλοφορίας, οπότε η μεταφορά θα συνοδεύεται με απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων και προς τις δύο λωρίδες κυκλοφορίας για όλη την ημέρα, στην επαρχιακή οδό Σάπες – Συκοράχη και την Εθνική οδό Σάπες-Αρίσβη Άρατο- Ανθοχώρι μέχρι τη διαστάυρωση της ΒΙΠΕ Κομοτηνής.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας θα εφαρμόζεται τμηματικά, ανάλογα με το σημείο από το οποίο διέρχεται το όχημα μεταφοράς, και ο συνολικός χρόνος μεταφοράς όλων των μηχανημάτων από τα όρια του Έβρου μέχρι τη ΒΙΠΕ ανέρχεται σε τέσσερις ημέρες.

Αξίζει να σημειωθεί πως καθ’ όλη τη διάρκεια της μετακίνησης θα υπάρξει αντιστήριξη όλων των τεχνικών και γεφυρών από τις οποίες θα περάσουν τα μηχανήματα, ώστε να μην δημιουργηθεί πρόβλημα στη στατικότητά τους.

Η μοναδική ένσταση υπήρξε από το ΚΤΕΛ Ροδόπης, για τη μεταφορά του εξοπλισμού κατά τα χρονικά διαστήματα 6.00-8.30 το πρωί και 1.30-5.00 όσο αφορά την έκταση της ΠΕ Ροδόπης.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο ενέκρινε τη μεταφορά γιατί αφορά ένα σημαντικό έργο για την περιοχή μας, αλλά και την έμφαση που δίνει η Περιφέρεια στην στήριξη της ΒΙΠΕ Κομοτηνής για την ανάπτυξή της, σημείωσε ο κ. Τσαλικίδης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.