Τον Χρηστο Τρελλη αποχαιρετα η Ε.Π. ΑΜΘ και η ΤΕ Εβρου του ΚΚΕ

«Ο λαός της περιοχής αναγνώριζε στο πρόσωπό του όλες τις αρετές του ανιδιοτελή αγωνιστή»

Τον Χρήστο Τρέλλη που έφυγε από τη ζωή την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου σε ηλικία 70 ετών αποχαιρετούν με οδύνη η Επιτροπή Περιοχής ΑΜΘ και η Τομεακή Επιτροπή Έβρου του ΚΚΕ. Σε ανακοίνωσή που εξέδωσαν επισημαίνουν μεταξύ άλλων πως «αποχαιρετάμε το στέλεχος του ΚΚΕ που από μικρή ηλικία και ως τα στερνά του αφιέρωσε τη ζωή του στην υπόθεση της κοινωνικής απελευθέρωσης με την πολιτική του Κόμματος, σύντροφο που όπως σε όλη του την κομματική ζωή έτσι και μέχρι τις τελευταίες αυτές μέρες διακρινόταν από την ανησυχία για την πρόοδο της κομματικής δουλειάς, για να γίνουμε όλοι μας αποτελεσματικότεροι στην υλοποίηση των αποφάσεων».

Ταυτόχρονα τονίζουν πως «τον σ. Χρήστο τον διέκρινε η διαρκής προσπάθεια για τη σε βάθος μελέτη των εξελίξεων στην περιοχή μας, για τα προβλήματα που βιώνουν οι εργατικές και λαϊκές οικογένειες, για τις επιπτώσεις της αντιλαϊκής πολιτικής κυβερνήσεων, Περιφέρειας και Δήμων στη ζωή των ανθρώπων του μόχθου. Άλλωστε με αυτούς διατηρούσε ακατάλυτους δεσμούς ανεξάρτητα των πολιτικών τους επιλογών, για τα προβλήματα των βιοπαλαιστών αγροτών και κτηνοτρόφων, των εργαζομένων και των αυτοαπασχολούμενων στις πόλεις και τα χωριά της περιοχής αγωνιζόταν. Για αυτό και ο λαός της περιοχής αναγνώριζε στο πρόσωπό του όλες τις αρετές του ανιδιοτελή αγωνιστή, του πρωτοπόρου και αταλάντευτου κομμουνιστή. Για αυτή του τη δράση πολεμήθηκε αρκετές φορές με αήθη τρόπο από ταξικούς αντιπάλους που προσπαθούσαν στο πρόσωπό του να σπιλώσουν το ίδιο το Κόμμα. Ο σ. Χρήστος σε κάθε επίθεσή τους δυνάμωνε ακόμα περισσότερο τη δράση του».

Η Ε.Π. ΑΜΘ και η ΤΕ Έβρου του ΚΚΕ εκφράζουν τα πιο θερμά τους συλλυπητήρια στην σύζυγο του συντρόφισσα Φανή, τους δύο γιούς του συντρόφους Γιάννη και Αποστόλη, καθώς και σε όλους τους οικείους του.

Να θυμίσουμε πως η πολιτική κηδεία του Χρήστου Τρέλλη θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Παρασκευή 19 Γενάρη στις 12μμ στα Β΄ κοιμητήρια Αλεξανδρούπολης. Επιθυμία της οικογένειας είναι αντί στεφάνων να ενισχυθεί οικονομικά το ΚΚΕ.

Συλλυπητήρια από το Περιφερειακό συμβούλιο ΑΜΘ

Να σημειωθεί ότι με το άγγελμα της είδησης του θανάτου του Χρήστου Τρέλλη, λαμβάνοντας υπόψη ότι ο εκλιπών υπηρέτησε επί μακρά σειρά ετών με συνέπεια τον θεσμό του Β’ βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης τόσο ως Περιφερειακός Σύμβουλος όσο και ως επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση», συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίασή το Περιφερειακό Συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και αποφάσισε:

  • Την κατάθεση στεφάνου στη μνήμη του κατά την ημέρα της κηδείας του
  • Την εκπροσώπηση του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ κατά την τελετή της κηδείας από τον Αναπληρωτή Περιφερειάρχη και Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Θεόδωρο Μαρκόπουλο
  • Την καταβολή ενός συμβολικού χρηματικού ποσού σε κάποιο ευαγές ίδρυμα της Περιφέρειας μας εις μνήμην του

Ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Χριστόδουλος Τοψίδης και σύσσωμο το Περιφερειακό Συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης εκφράζουν θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.