Τον Χρηστο Μετιο βραβευσε η Περιφερειακη Πυροσβεστικη Διοικηση ΑΜΘ

Στα 5,2 εκ ευρώ έφτασε η χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ των Πυροσβεστικών υπηρεσιών της ΑΜΘ

Τον απερχόμενο περιφερειάρχη κ. Χρήστο Μέτιο, ως αναγνώριση της μεγάλης συνεισφοράς κατά τη διάρκεια της θητείας του, στην ενίσχυση-ανανέωση του μηχανολογικού εξοπλισμού και των μέσων των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της ΑΜΘ μέσω του ΕΣΠΑ 2014-2020 βράβευσε το πρωί της Πέμπτης 7 Δεκεμβρίου η Περιφερειακή Πυροσβεστική Διοίκηση ΑΜΘ.

Συνολικά μέσω του ΕΣΠΑ διατέθηκαν 5,2 εκ. ευρώ για εξοπλισμό και οχήματα, από τους μεγαλύτερα ποσά στη χώρα, που βοήθησε την υπηρεσία να εκσυγχρονίσει τα μέσα της.

Τις ευχαριστίες τους για την μεγάλη προσφορά που έκανε στο Σώμα και την Περιφέρεια ο κ. Μέτιος ως Περιφερειάρχης εξέφρασε ο  Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αν. Μακεδονίας και Θράκης Αρχιπύραρχος Κωνσταντίνος Κούκουρας, τονίζοντας πως μέσα από την χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ, οι Πυροσβεστικές υπηρεσίες της ΑΜΘ ανανέωσαν σε μεγάλο βαθμό τον μηχανολογικό εξοπλισμό τους, με αρκετά νέα οχήματα, όπως και ατομικό και διασωστικό εξοπλισμό, ώστε με την ολοκλήρωση του προγράμματος οι υπηρεσίες της να διαθέτουν τον καλύτερο στόλο οχημάτων και εξοπλισμό για όλες τις περιπτώσεις, που τους επιτρέπει να ανταπεξέρχονται κάθε φορά που καλούνται.

«Συνεχίσατε το όραμα του αείμνηστου προκατόχου σας Γιώργου Παυλίδη, που είδε ότι έπρεπε να γίνει αυτή η ενίσχυση, και ενέταξε αυτόν τον προγραμματισμό» σημείωσε, με τον κ. Μέτιο να τον υλοποιεί και να τον ολοκληρώνει με επιτυχία, αλλά και να έχει άριστη συνεργασία με τις υπηρεσίες στις πολλαπλές κρίσεις που αντιμετώπισαν.

Τιμητική πλακέτα στον Περιφερειάρχη έδωσε  και ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Έβρου Πύραρχος Σπύρος Κούτρας, αλλά και εκ μέρους της ΕΜΑΚ ο υποδιοικητής Λ. Σιόλος.

Μεγάλες οι προκλήσεις για την πυροσβεστική στην ΑΜΘ

«Δεν θεωρώ ότι κάναμε κάτι σπουδαίο, παρά μόνο αυτό που έπρεπε να κάνουμε» σημείωσε ο κ. Μέτιος, που τόνισε πως η στήριξη του Πυροσβεστικού Σώματος αποτέλεσε για την διοίκησή τους βασική προτεραιότητα, ώστε να μπορέσουν να ενισχύσουν τα στελέχη των πυροσβεστικών υπηρεσιών για να εκτελέσουν την αποστολή τους, για την προστασία των πολιτών, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Για αυτό τον σκοπό, διέθεσαν από το ΕΣΠΑ 5,2 εκ. ευρώ, για εξοπλισμό, μηχανήματα, οχήματα και υδροφόρες, που έδειξε πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος της Πυροσβεστικής, όσο και των άλλων υπηρεσιών ασφαλείας, για τις οποίες αθροιστικά η διοίκηση διέθεσε υπερδιπλάσιο ποσό μέσω του ΕΣΠΑ από τις υπόλοιπες περιφέρεις της χώρας.

Αυτό ήταν απόφαση της διοίκησής τους, μιας και οι ανάγκες είναι πιο αυξημένες, ενώ είναι μεγάλες και οι προκλήσεις, και ελπίζει πως και η επόμενη διοίκηση θα ακολουθήσει την ίδια κατεύθυνση.

Ιδιαίτερα στάθηκε στην καλή συνεργασία με τα στελέχη των υπηρεσιών, και σε θέματα που ξεπερνούσαν τα θέματα του εξοπλισμού, όπως τις βάσεις για την εναέρια διάσωση, η αρχική χωροθεσία των οποίων θα άφηνε εκτός τμήμα της ΑΜΘ, όμως μετά από παρέμβαση από στελέχη της Πυροσβεστικής στον ίδιο, και με τον κ. Μέτιο να εκθέτει αυτά στο αρμόδιο υπουργείο, η βάση αυτή θα χωροθετηθεί στην Καβάλα, ώστε να είναι πιο ασφαλής η Περιφέρεια.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.