Το ζητημα του ειδικου τελους στα νησια απασχολησε το Περιφερειακο Συμβουλιο της ΑΜ-Θ

Μπροστά στην ανησυχία των επαγγελματιών για φαινόμενα εκτεταμένων ακυρώσεων

Την ανησυχία της για τα σενάρια που θέλουν την κυβέρνηση να μελετά την επιβολή πρόσθετου τέλους ανά διανυκτέρευση στα νησιά, κατά την τουριστική περίοδο εξέφρασε κατά την προχθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού της Συμβουλίου η Περιφέρεια ΑΜ-Θ, προσθέτοντας εαυτόν στην λίστα των «ανησυχούντων» επαγγελματιών, επιχειρηματιών του τουρισμού και φορέων που έχουν ήδη εκφραστεί κατά της εξέλιξης αυτής.
 
Σύμφωνα με τα σενάρια η κυβέρνηση επεξεργάζεται την επιβολή ειδικού φόρου διαμονής, κατά την τουριστική περίοδο, δηλαδή από τον Απρίλιο μέχρι τον Οκτώβριο, για συγκεκριμένο αριθμό διανυκτερεύσεων σε ξενοδοχεία τριών αστέρων και άνω.   
 
Το εν λόγω θέμα απασχόλησε το Περιφερειακό Συμβούλιο της ΠΑΜ-Θ που, όπως τόνισε στις σχετικές του δηλώσεις ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ, έχει γίνει αποδέκτης της ανησυχίας των επαγγελματιών της περιοχής που ασχολούνται με τον τουρισμό, οι οποίοι φοβούνται για το φαινόμενο εκτεταμένων ακυρώσεων.
 
Το Περιφερειακό συμβούλιο τη ΠΑΜ-Θ δεν έλαβε κάποια απόφαση επί του θέματος, ενώ κατά τη διάρκεια της συζήτησης την έντονη διαφωνίας τους επί της συζήτησης και μόνο του θέματος εξέφρασαν σχεδόν όλες οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης υποστηρίζοντας πως πρόκειται για θέμα που αφορά την κυβέρνηση και πως δεν θα πρέπει το Περιφερειακό συμβούλιο να μην προκαταβάλλει τις αποφάσεις αυτές.
 

 
Γιώργος Παυλίδης
 
«Δε θέλουμε να πάμε σε συγκρουσιακές διαδικασίες, αλλά θα πρέπει να προβλεφθεί μια διορθωτική κίνηση για να μην έχουμε ζημιές και καταστροφές»

 
«Κανείς δε διαφωνεί ότι πρέπει να προστατευτεί η χώρα» δήλωσε σχετικά ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ κ.Γιώργος Παυλίδης τονίζοντας πως «πρώτος εγώ έχω πει ότι η μεγάλη κόκκινη γραμμή λέγεται προστασία της πατρίδας και μετά είναι οι όποιες άλλες κόκκινες γραμμές» κάνοντας σαφές πως «μια διορθωτική κίνηση που θα μπορούσε να αφορά αυτή τη χρονιά για να μην πάμε, ίσως, σε ζημιές και καταστροφές σε κάποιες περιπτώσεις επαγγελματιών, πρέπει να προβλεφθεί».
 
Όπως εξήγησε «αν σε ένα δωμάτιο μένουν τέσσερα άτομα τα οποία θα επιβαρύνεις με τέσσερα ευρώ κατ’ άτομο, είναι 16 ευρώ την ημέρα. Αυτά, εφόσον έχει συμφωνήσει να τα επιβαρυνθεί ο επαγγελματίας» διερωτώμενος αν βγάζει ο επαγγελματίας έστω το ποσό αυτό και επισημαίνοντας πως  « δε θέλουμε να πάμε σε συγκρουσιακές διαδικασίες, θέλουμε όμως να καταδείξουμε και να αναδείξουμε τα θέματα».
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.