Το τμημα δικαιωματων του ΣΥΡΙΖΑ Ροδοπης για τον Δ. Κουφοντινα

«Η Δημοκρατία μας είναι ισχυρή όταν έχει νόμους που ισχύουν για όλους και δεν εκδικείται»

Ανακοίνωση εξέδωσε το τμήμα δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης, καλώντας την κυβέρνηση να αναθεωρήσει τη στάση της απέναντι στον καταδικασμένο για τρομοκρατία Δημήτρη Κουφοντίνα, που τελεί σε απεργία πείνας και δίψας.

Όπως επισημαίνει στην ανακοίνωση, «η ζωή του καταδικασμένου για τρομοκρατία Δ.Κουφοντίνα, σύμφωνα με τους γιατρούς, κρέμεται από μία κλωστή. Το Τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ απευθύνει έστω και αυτή την ύστατη ώρα, έκκληση στην κυβέρνηση να αλλάξει τη στάση της, για να μην θρηνήσουμε νεκρό απεργό πείνας στην Ελλάδα σήμερα».

Μάλιστα υπογραμμίζει πως «ο Δ.Κουφοντίνας έχει υποβάλλει νόμιμο αίτημα σύμφωνα με τον νόμο που η ίδια η Ν.Δ. ψήφισε (N. 4760/20). Η Κυβέρνηση αρνούμενη να ικανοποιήσει το νόμιμο αίτημα, καταπατά τον δικό της νόμο. Για την εφαρμογή των νόμων, δεν εξετάζεται ο κρατούμενος και το πόσο αποκρουστικά είναι τα εγκλήματα του».

«Η δημοκρατία μας δεν αναγνωρίζει το θάνατο ως ποινή για οποιοδήποτε έγκλημα. Η ανθρώπινη ζωή σε ένα κράτος δικαίου αποτελεί ύψιστο αγαθό, ακόμα και όταν πρόκειται για καταδικασμένους επειδή δεν τη σεβάστηκαν. Η Δημοκρατία μας είναι ισχυρή όταν έχει νόμους που ισχύουν για όλους και δεν εκδικείται» καταλήγει η ανακοίνωση του τμήματος δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.