Το θεμα του Φρεντυ Μπελερη εθεσε ενωπιον του Συμβουλιου της Ευρωπης ο Ε. Στυλιανιδης

Παρέμβαση του βουλευτή Ροδόπης και για PREDATOR και παρακολουθήσεις

Για ακόμη μια κοινοβουλευτική περίοδο η Κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη και η Βουλή των Ελλήνων επέλεξαν τον Βουλευτή Ροδόπη Δρ. Ευριπίδη Στ. Στυλιανίδη να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο Συμβούλιο της Ευρώπης που είναι παραδοσιακά η κορυφαία συμμετοχή Κοινοβουλευτικής διπλωματίας της Χώρας μας.

Ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας και Αν. Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου της Νομικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου συμμετέχει στην Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων αντικαθιστώντας τον Ευάγγελο Βενιζέλο, στην Επιτροπή Υποχρεώσεων και Δεσμεύσεων των Κρατών – Μελών (Monitoring Committee) μαζί με τη Ντόρα Μπακογιάννη και τον Γιώργο Παπανδρέου, στην Επιτροπή Επιλογής Δικαστών για το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καθώς και στην Επιτροπή κατά των διακρίσεων για την προστασία των μειονοτήτων.

Όλες αυτές οι Επιτροπές είναι πολύ σημαντικές και αφορούν αναμφίβολα την προώθηση και διεθνοποίηση και των Ελληνικών Δικαίων.

Στην πρώτη του συνεδρίαση μετά τις εκλογές στην Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης έθεσε ευθέως θέμα για τον Δήμαρχο Χειμάρρας, μέλος της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας Φρέντυ Μπελέρη που βρίσκεται στη φυλακή από την πρώτη μέρα της εκλογής του και η Αλβανική Κυβέρνηση δεν έχει ακόμα επικυρώσει την εκλογή του ως Δημάρχου. Τόνισε ότι η Ελλάδα στηρίζει τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της γειτονικής χώρας, αλλά αυτό δεν δικαιολογεί τέτοιες απαράδεκτες συμπεριφορές. Ρώτησε αν ο εισηγητής του Συμβουλίου της Ευρώπης συνάντησε τον φυλακισμένο δήμαρχο της μειονότητας και έλαβε υπόψη του το θέμα στην τελική του αξιολόγηση. Τη θέση του Ευριπίδη Στυλιανίδη υποστήριξε ο Γιώργος Παπανδρέου. Έτσι προκλήθηκε εκτενής συζήτηση αναδεικνύοντας το θέμα πανευρωπαϊκά.

Επίσης ο Δρ. Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης μίλησε στην Ολομέλεια της Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης εκ μέρους της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στο πλαίσιο παρουσίασης της Έκθεσης του Ολλανδού Βουλευτή του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Peter Omtzigt με θέμα «Pegasus and similar Spyware and secret state surveillance”. Επειδή η έκθεση έκανε εκτενή αναφορά και στην Ελλάδα για θέματα PREDATOR και παρακολουθήσεων, ο Βουλευτής Ροδόπης απάντησε τεκμηριωμένα παρουσιάζοντας όλα τα βήματα που έκανε η Ελληνική Κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του θέματος και κατέθεσε πρόταση για την προστασία της εθνικής ασφάλειας και των προσωπικών δεδομένων μέσα από ένα κοινό θεσμικό πλαίσιο που θα μπορούσε να προωθήσει το Συμβούλιο της Ευρώπης για την αντιμετώπιση υπερτοπικών ιδιωτικών πλατφορμών που καθίστανται πιο ισχυρές ακόμα και από τα κράτη χωρίς να υπακούουν σε κανόνες. Τόνισε ότι η τεχνολογία και η τεχνητή νοημοσύνη AI δημιουργεί πολλές ευκαιρίες και διευκολύνει την καθημερινότητα, αλλά εμπεριέχει και απρόβλεπτες απειλές και κινδύνους για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ίδια τη Δημοκρατία. «Γι’ αυτό πρέπει να δράσουμε όλοι μαζί και γρήγορα προκειμένου να προστατέψουμε το νομικό μας πολιτισμό και τις δημοκρατίες μας» τόνισε ο κ. Στυλιανίδης. Η ομιλία του Θράκα πολιτικού αποστόμωσε του επίδοξους διεθνείς και ντόπιους κατηγόρους της Ελληνικής κυβέρνησης, υπερασπίστηκε τη Ελλάδα και πρότεινε κοινές πρωτοβουλίες.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.