Tο Συμβουλευτικο Κεντρο Γυναικων Κομοτηνης επισκεφθηκε ο Αντωνης Γραβανης

«Η ισότητα των φύλων “χτίζεται” από εμάς τους ίδιους, και η διαφύλαξη και ενδυνάμωση της, είναι χρέος όλων μας»

Με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών, ο επικεφαλής της παράταξης «Σύμπραξη Προοπτικής» κ. Αντώνης Γραβάνης, συνοδευόμενος από  τη Δημοτική Σύμβουλο και μέλος της Επιτροπής Ισότητας των Φύλων του Δήμου Κομοτηνής κ. Δήμητρα Τσιμπιρίδου, επισκέφτηκαν το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Κομοτηνής, το οποίο αποτελεί μέλος του Δικτύου για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών και παρέχει δωρεάν υπηρεσίες συμβουλευτική στήριξης σε γυναίκες, θύματα βίας ή άλλων διακρίσεων.

Στην εκτενή συζήτηση με το επιστημονικό προσωπικό της δομής, ενημερώθηκαν για τις υπηρεσίες συμβουλευτικής, οι οποίες μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν την ενημέρωση και εξειδικευμένη πληροφόρηση, την παροχή κοινωνικής, ψυχολογικής και νομικής στήριξης, καθώς και την παραπομπή σε ξενώνες φιλοξενίας, όταν αυτό κρίνεται απαραίτητο.

Με το πέρας της συνάντησης ο κ. Γραβάνης σε δήλωσή του συνεχάρη το εξειδικευμένο προσωπικό του Κέντρου χαρακτηρίζοντας το έργο του αξιέπαινο.

Παράλληλα τόνισε πως «η ισότητα των φύλων “χτίζεται” από εμάς τους ίδιους, και η διαφύλαξη και ενδυνάμωση της, είναι χρέος όλων μας.

Η βία και κακοποίηση κατά των γυναικών αποτελεί την πλέον επαίσχυντη παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Είναι φαινόμενο που συμβαίνει διαχρονικά και δυστυχώς αυξανόμενο τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας.

Η Ελλάδα προσάρμοσε στην εσωτερική νομοθεσία, τη Σύμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης για την πρόληψη και καταπολέμηση της κατά των γυναικών. Στόχος είναι η μηδενική ανοχή  και η παροχή ασφάλειας.

Σήμερα, ενώ η πολιτεία παρέχει δομές για την υποστήριξη των γυναικών, πολλές γυναίκες συνεχίζουν να μην καταγγέλλουν την κακοποίηση τους.

Το νομικό πλαίσιο χρειάζεται επιπλέον εκσυγχρονισμό ώστε να συμβάλλει στην πρόληψη και αποτροπή δραστικά και η κοινωνία οφείλει να ξεπεράσει ταμπού και να προστατεύει τα θύματα.

Το “σπάσιμο της σιωπής” είναι προϋπόθεση αντιμετώπισης του φαινομένου».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.