Το προβλημα των αδεσποτων στο «μικροσκοπιο» της Ν.Ε. Ροδοπης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Τις προτάσεις του εξέθεσε ο αντιπρόεδρος του Σωματείου Αντώνης Λιάπης

Συνάντηση με τη Νομαρχιακή Επιτροπή Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είχε το Σάββατο 20 Ιανουαρίου ο αντιπρόεδρος του Φιλοζωϊκού και Φιλοπεριβαλλοντικού Σωματείου Κομοτηνής «Λάιμα» κ. Αντώνης Λιάπης, κατόπιν πρόσκλησης του Συντονιστή της Ν.Ε. κ. Δημήτρη Δημητριάδη. Ο κ. Λιάπης είχε την ευκαιρία να περιγράψει στα μέλη της κομματικής οργάνωσης πτυχές του προβλήματος των αδέσποτων ζώων καθώς και τους λόγους που κατά τη γνώμη του δεν επιλύεται.

Όπως μετέφερε ο ίδιος «κατέθεσα συγκεκριμένες προτάσεις, προϊόν της εμπειρίας που απεκόμισα από την πολύχρονη ενασχόληση με το πρόβλημα. Όλες οι προτάσεις είναι επεξεργασμένες, ρεαλιστικές και με σχεδόν μηδενικό οικονομικό κόστος. Κατέθεσα, επίσης, την πλήρη αντίθεσή μου με την ίδρυση νέων κυνοκομείων, τα οποία καταλήγουν, λόγω έλλειψης εκπαιδευμένου και επαρκούς (αριθμητικά) προσωπικού, σε κολαστήρια αθώων ψυχών».

«Το χειρότερο όλων» επεσήμανε ο κ. Λιάπης «είναι ότι το όραμα για νέα κυνοκομεία, συσκοτίζει και δυσχεραίνει την κατανόηση του προβλήματος. Είναι «μπαλώματα» χωρίς να αντιμετωπίζουν τις διαχρονικές αιτίες. Κρύβουν το πρόβλημα κάτω από το χαλί και ουσιαστικά αποτελούν κραυγαλέα απόδειξη της αδυναμίας μας να διαχειριστούμε τον πληθυσμό των αδεσπότων».

Ο ίδιος υπογράμμισε πως αν και οι προβλέψεις του Ν. 4830/21 είναι σαφείς, είναι ελάχιστοι οι δήμοι που τον εφαρμόζουν για να τονίσει εν ολίγοις πως «εάν δεν ξεκινήσουν άμεσα τακτικοί και χωρίς χρονικά κενά, έλεγχοι ή έστω ενημερωτικές εκστρατείες σε οικισμούς και σε ποιμνιοστάσια για ηλεκτρονικές σημάνσεις (τσιπάκια), αν δεν υπάρξουν στοχευμένα προγράμματα στειρώσεων σε αυτές τις πληθυσμιακές ομάδες (συμπεριλαμβανομένων των κυνηγών), το πρόβλημα δεν θα αντιμετωπίζεται και απλά θα ανακοινώνονται κάθε τόσο εξαγγελίες/πυροτεχνήματα για κυνοκομεία, με πλουσιοπάροχες εργολαβίες και αναποτελεσματικές δαπάνες εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.