Το ΠΑΜΕ Ροδοπης για τις απολυσεις συμβασιουχων στο δημο Αρριανων

«Η τακτική του αυτή δεν βλάπτει μόνο τους εργαζόμενους, αλλά ολόκληρο τον λαό της περιοχής του δήμου Αρριανών»

Ανακοίνωση εξέδωσε η Γραμματεία Ροδόπης του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου με την οποία καταγγέλλει την Δημοτική Αρχή του Δήμου Αρριανών για την απόλυση 6 εργαζομένων συμβασιούχων καθαριότητας από το σύνολο των 18 συμβασιούχων της καθαριότητας, που υπηρετούσαν στο Δήμο Αρριανών  έως σήμερα.

Όπως σημειώνει στην ανακοίνωση της η Γραμματεία Ροδόπης του ΠΑΜΕ: 

«Σύμφωνα με την υπ. αρίθμ. 76/2017 απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Αρριανών, που συνεδρίασε την προηγούμενη εβδομάδα, εξουσιοδοτήθηκε ο δήμαρχος, Ριτβάν Αμέτ, να εκδώσει διαπιστωτική πράξη νέας πρόσληψης μόνο για τους 12 από τους 18 εργαζομένους, με πρόσχημα την ανεπάρκεια των οικονομικών πιστώσεων. Αυτό προκαλεί εντύπωση, καθώς είναι γνωστό στους δήμους όλης της χώρας, ότι με πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση επιτρέπεται η χρήση και άλλων κονδυλίων του προϋπολογισμού, πλην των ανταποδοτικών, για τις ανάγκες μισθοδοσίας των συγκεκριμένων συμβασιούχων, χωρίς να επιβαρύνονται με νέα δημοτικά τέλη οι δημότες.
 
Αυτό όμως που προκαλεί ακόμη μεγαλύτερη εντύπωση, καθώς χρησιμοποιείται το πρόσχημα έλλειψης πόρων, είναι ότι με την υπ. αρίθμ. 40/2017 απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Αρριανών τον περασμένο Μάρτιο σχετικά με τον προγραμματισμό προσλήψεων έκτακτου προσωπικού για το έτος 2017, το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε να αιτηθεί 24 νέες θέσεις συμβασιούχων καθαριότητας για το 2017, επιπλέον από τους 18 εργαζομένους, που ήδη είχαν παραταθεί οι συμβάσεις τους έως το τέλος του 2017. Και η απόφαση αυτή συνοδεύεται από «βεβαίωση της οικονομικής υπηρεσίας ότι έχουν εγγραφεί στον προϋπολογισμό τους οι σχετικές πιστώσεις για το τρέχον έτος και εφεξής». Δηλαδή τον Μάρτιο του 2017 ο Δήμος Αρριανών βεβαίωνε, ότι διέθετε πιστώσεις για συνολικά 42 εργαζόμενους, ενώ σήμερα ισχυρίζεται, ότι επαρκούν για μόνο για 12 από αυτούς.
 
Ενώ, ο δήμαρχος Αρριανών επανειλημμένως έχει δημοσιοποιήσει την ανάγκη στελέχωσης του δήμου, σήμερα χωρίς καμία εξήγηση προχωράει στην απόλυση εργαζομένων. Η τακτική του αυτή δεν βλάπτει μόνο τους εργαζόμενους, αλλά ολόκληρο τον λαό της περιοχής του δήμου Αρριανών που έχει αντικειμενικά αυξημένα προβλήματα.
 
Είναι φανερό, ότι δήμαρχος Αρριανών, αν και είχε τη δυνατότητα να ανανεώσει τις συμβάσεις και των 18 εργαζόμενων συμβασιούχων  ως το Μάρτη του 2018  επέλεξε να στοιχηθεί πίσω από όσους δημάρχους της χώρας που «έτρεξαν» να απολύσουν  όλους ή μέρος των συμβασιούχων εργαζόμενων. Ευθύνη για αυτή την εξέλιξη έχουν και οι υπόλοιπες παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου.
 
Επέλεξε να ταχθεί με τις αντεργατικές πολιτικές της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η οποία συνεχίζει το έργο των προηγούμενων κυβερνήσεων της ΝΔ.-ΠΑΣΟΚ, την πολιτική της ΕΕ, η οποία θέλει τσακισμένα εργατικά δικαιώματα, ελαστικές σχέσεις εργασίας, φθηνή εργατική δύναμη, την παραχώρηση της καθαριότητας και άλλων υπηρεσιών των Δήμων σε εργολάβους, τη διεύρυνση της δράσης των επιχειρηματικών ομίλων σε αρμοδιότητες των δήμων και του κράτους που αποτελούν νέα πεδία κερδοφορίας.
 
Αποδείχτηκε στην πράξη ότι η τροπολογία της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για τους συμβασιούχους της καθαριότητας, όχι μόνο δεν εξασφαλίζει το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, αλλά δεν προσφέρει καμία εγγύηση ότι οι δήμοι θα κρατήσουν το σύνολο των συμβασιούχων με νέες συμβάσεις ορισμένου χρόνου το αργότερο μέχρι το Μάρτη του 2018.
 
Καλούμε την Δημοτική Αρχή να ανακαλέσει τις απολύσεις των συμβασιούχων.
Καλούμε του συμβασιούχους σε αγωνιστικές πρωτοβουλίες:
 -για να ανακληθούν οι απολύσεις, να υπογραφεί νέα σύμβαση για ΌΛΟΥΣ
– να εξασφαλιστεί η πληρωμή τους για όλο το προηγούμενο διάστημα
-να μετατραπούν όλες οι συμβάσεις σε αορίστου χρόνου .
Καλούμε τους εργαζομένους όλων των δήμων της Ροδόπης να συμπαρασταθούν έμπρακτα στους απολυμένους συναδέλφους τους».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.