Το ΟΕΕ Θρακης για τις δηλωσεις Τσακιρη-Σκαλκου

«Ο κ. Υφυπουργός και ο κ. Γενικός Γραμματέας, οφείλουν “έμπρακτη” συγνώμη»

Την έμπρακτη συγγνώμη του υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Ιωάννη Τσακίρη και του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ κ. Δημήτριου Σκάλκου ζητά με ανακοίνωσή του το Παράρτημα Θράκης του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, μετά τις «προτροπές» των πρώτων προς τους μισούς επιχειρηματίες της Θεσσαλονίκης να  μην πληρώσουν λογιστές, οικονομολόγους και συμβούλους επιχειρήσεων.

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση:

«Με πλήρη επίγνωση του θεσμικού μας ρόλου ως συμβούλου της πολιτείας αλλά και της προστασίας του Οικονομολογικού επαγγέλματος, και όλων των εκφάνσεων αυτού, λογιστών, φοροτεχνικών, οικονομολόγων, συμβούλων επιχειρήσεων, διαπιστώσαμε μετά δυσάρεστης εκπλήξεως, και αφού εξετάσαμε ενδελεχώς το πλήρες βίντεο της ενημερωτικής εκδήλωσης με τίτλο «Η Πορεία προς την Ανάκαμψη: Ο Ρόλος των Ευρωπαϊκών Διαρθρωτικών και Επενδυτικών Ταμείων και των Χρηματοδοτικών Εργαλείων» πρωτοβουλίας της Ευρωβουλευτού κ. Μαρίας Σπυράκη, με τη συμμετοχή του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, την απόλυτη ασέβεια που επέδειξε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Ιωάννης Τσακίρης συνεπικουρούμενος από τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ κ. Δημήτριο Σκάλκο. Η προτροπή του κ. Υφυπουργού προς τους επιχειρηματίες της Θεσσαλονίκης ώστε τουλάχιστον οι μισοί να απολύσουν, είτε να μην πληρώσουν τους λογιστές, οικονομολόγους και συμβούλους επιχειρήσεων, αποτελεί την απόλυτη εφαρμογή της Μακιαβελικής θεωρεία του διαίρει και βασίλευε.

Ευελπιστούμε ότι η εν λόγω προτροπή από τον κ. Υφυπουργό, αλλά και η επαύξηση της ίδιας λογικής από τον κ. Γενικό Γραμματέα, να αποτελεί μια λανθασμένη εκφορά του λόγου τους, και όχι κεντρική θέση του Υπουργείου και της Γενικής Γραμματείας. Ενώ ταυτόχρονα θα θέλαμε να τους ενημερώσουμε ότι η σχέση των οικονομολόγων – λογιστών και της αγοράς δεν μπορεί να διαρρηχθεί από οποιονδήποτε.

Εφιστούμε την προσοχή προς πάσα κατεύθυνση, ότι σύσσωμος ο κλάδος όλων των εκφάνσεων του οικονομολογικού και λογιστικού επαγγέλματος, αποτέλεσε αρωγός στη δύσκολη περίοδο της πανδημίας, τροφοδοτώντας με δεδομένα, τη σωρεία νέων διαδικασιών και νομολογιών, με τον αριθμό των εγκυκλίων που δημοσιεύθηκαν και έπρεπε να ακολουθηθούν να υπερβαίνουν τις χίλιες στον αριθμό εντός των δύο ετών.

Ως ελάχιστο δείγμα σεβασμού στους χιλιάδες επαγγελματίες οικονομολόγους – λογιστές, που πάσχισαν για να παραμείνει ζώσα η οικονομία στη δύσκολη συγκυρία, ο κ. Υφυπουργός και ο κ. Γενικός Γραμματέας, οφείλουν «έμπρακτη» συγνώμη, μια συγνώμη – αποδοχή των χρόνιων αιτημάτων του κλάδου, θέτοντας έτσι το οικονομολογικό επάγγελμα στη δεσπόζουσα θέση που του αρμόζει».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.