Το νεο “προγραμμα της Θεσσαλονικης” του Α. Τσιπρα ειναι το 3ο Μνημονιο

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ροδόπης για τις εξαγγελίες Τσίπρα στη ΔΕΘ

Σφοδρή κριτική στα όσα εξήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της ΔΕΘ, κάνει με ανακοίνωσή της η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ροδόπης. «Ο Αλέξης Τσίπρας επανέρχεται με νέες υποσχέσεις για προγράμματα που ποτές δεν θα εφορμοστούν» επισημαίνεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση η οποία καταλήγει με την προτροπή «να ακουστεί το “ΟΧΙ μέχρι τέλους” σε ευρώ, ΕΕ, χρέος και μνημόνια». 

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως ακολούθως:

«Δεν πέρασε παρά μόλις ένας χρόνος! Στο ετήσιο μνημόσυνο του προγράμματος της Θεσσαλονίκης, ο Αλέξης Τσίπρας επανέρχεται με νέες υποσχέσεις για προγράμματα που ποτέ δεν θα εφαρμοστούν.
Όπως δεν εφαρμόστηκαν ποτέ οι περσινές υποσχέσεις-ψίχουλα, που δόθηκαν μόνο και μόνο για να τον φέρουν στην κυβέρνηση.
 
Όπως δεν εφαρμόστηκε το “σκίσιμο των Μνημονίων”, αλλά μετατράπηκε σε ψήφισε του χειρότερου Μνημονίου.
 
Όπως δεν εφαρμόστηκε το ηχηρό και ταξικό ΟΧΙ του δημοψηφίσματος και μετατράπηκε σε ΝΑΙ την επομένη.
 
Ο Αλέξης Τσίπρας διστάζει να πει ότι το πραγματικό πρόγραμμά του, όπως και το πρόγραμμα της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού, είναι το 3ο Μνημόνιο της υποδούλωσης, της κοινωνικής φτώχειας, της πειθάρχησης στις απαιτήσεις του κεφαλαίου και του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας προς όφελος των δανειστών.
 
Μιλά για “παράλληλο πρόγραμμα” και για το “νέο” στην πολιτική, την ίδια στιγμή που κάνει πρόβα συγκυβέρνησης με όλα αυτά τα κόμματα και έχει μετατρέψει τον ΣΥΡΙΖΑ σε κολυμβήθρα του Σιλωάμ για κάθε πρώην ΠΑΣΟΚικό στέλεχος που ήθελε να ξαναδεί υπουργική καρέκλα. Και το χειρότερο είναι ότι όλα αυτά επιμένει να τα παρουσιάζει ως πρόγραμμα της “Αριστεράς”, όταν είναι ο εκφραστής της πιο νεοφιλελεύθερης πολιτικής, παρέα του Γιούνκερ, του Σόιμπλε, της Μέρκελ και των άλλων που δήθεν θα πολεμούσε!
 
Ο εργαζόμενος λαός, ο λαός που αντιστάθηκε στην τρομοκρατία των μίντια, των ολιγαρχών και των δανειστών της χώρας, πρέπει να γυρίσει την πλάτη σε όλα τα κόμματα του Μνημονίου και της ΕΕ.
 
Είναι ανάγκη να ακουστεί το “ΟΧΙ μέχρι τέλους” σε ευρώ, ΕΕ, χρέος και μνημόνια.
 
Για να βγουν οι εργατικές και λαϊκές ανάγκες μπροστά, για να δικαιωθεί το ταξικό ΟΧΙ του λαού, ψηφίζουμε όπως αγωνιζόμαστε, δυναμώνουμε την ΑΝΤΑΡΣΥΑ – εκλογική συνεργασία με ΕΕΚ και ανένταχτους/ες αγωνιστές/στριες της Αριστεράς.»

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.