«Το να περιμενουν απο τους νυν και τους πρωην κυβερνητικους να βοηθησουν, ειναι μια μεγαλη αυταπατη»

Η Λαϊκή Συσπείρωση για τη συγκέντρωση του Σαββάτου για τις περικοπές στην ειδική αγωγή

«Είναι θετικό που οι πολιτικοί παράγοντες κυβερνητικοί και τέως κυβερνητικοί αναγκάστηκαν να πάρουν μέρος σε μια έστω τύποις διαμαρτυρία για τις περικοπές στην ειδική αγωγή από τον ΕΟΠΥΥ» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Κομοτηνής, αξιολογώντας τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας του Σάββατου για το νέο νόμο στην ειδική αγωγή που έλαβε χώρα στην κεντρική πλατεία.
 
 «Δείχνει τη δύναμη της λαϊκής πίεσης» συνεχίζει η ανακοίνωση, «αυτό κατά τη γνώμη μας πρέπει να κρατήσουν οι γονείς των παιδιών που έχουν ανάγκη από ειδική αγωγή, οι αυτοαπασχολούμενοι και οι εργαζόμενοι του χώρου και να οργανώσουν τον αγώνα τους διεκδικώντας σύμφωνα με τις ανάγκες τους. Διότι το να περιμένουν από τους νυν και τους πρώην κυβερνητικούς να βοηθήσουν, όταν όλοι, έχουν  ψηφίσει τα μνημόνια, που είναι και η βασική αιτία των περικοπών , είναι μια μεγάλη αυταπάτη».
 
Η ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης κλείνει επαναλαμβάνοντας το πλαίσιο των αιτημάτων που προτείνει η δημοτική παράταξη για διεκδίκηση, υπογραμμίζοντας πως είναι σε ετοιμότητα να στηρίξει ουσιαστικές πρωτοβουλίες διεκδίκησης.
 
Το πλαίσιο αιτημάτων της Λαϊκής Συσπείρωσης είναι:
 
1. Οι ανάγκες για ειδική αγωγή να καλύπτονται από τον ΕΟΠΥΥ, που πρέπει να χρηματοδοτείται πλήρως από τον κρατικό προϋπολογισμό και να μην υπάρχουν «πλαφόν» και περικοπές.
2. Οι αμοιβές για όσους συμβάλλονται με τον ΕΟΠΥΥ, να επανέλθουν στο επίπεδο που ήταν πριν την κρίση, να αποζημιώνονται τακτικά κάθε μήνα για τις εργασίες τους χωρίς τις μειώσεις του rebate και του  clawback
3. O οποιοσδήποτε χρειάζεται υπηρεσίες ειδικής αγωγής, (γενικότερα υγείας-πρόνοιας) δεν πρέπει να πληρώνει. Την ευθύνη λειτουργίας και χρηματοδότησης τέτοιων υπηρεσιών και δομών πρέπει να την έχει το κράτος
                                                                           

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.