«Το μοντελο της ανοιχτης και δημοκρατικης κοινωνιας χωρις ταμπου και προκαταληψεις αξιζει στην Θρακη»

Η τοποθέτηση του Ιλχάν Αχμέτ στη Βουλή για τον Προϋπολογισμό 2018

Η Θράκη και ειδικότερα ο νομός Ροδόπης βρέθηκαν στο επίκεντρο της ομιλίας του βουλευτή Αχμέτ Ιλχάν κατά την παρέμβασή του την Τρίτη για την κύρωση του κρατικού προϋπολογισμού για το 2018.
 
Ο βουλευτής Ροδόπης, λαμβάνοντας όπως ανέφερε, αφορμή από την επικαιρότητα των ημερών, ανέπτυξε το σύνολο των ζητημάτων της Θράκης τόσο σε αναπτυξιακό επίπεδο αλλά και σε ό,τι αφορά τα ανθρώπινα και μειονοτικά δικαιώματα.
 
Απευθυνόμενος προς την κυβερνητική πλειοψηφία, ξεκαθάρισε ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη στήριξε κατά το παρελθόν και θα συνεχίζει να στηρίζει προοδευτικά νομοσχέδια που κατατίθενται στην Βουλή σε αντίθεση με ό,τι έπραττε κατά το παρελθόν ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ζήτησε από την κυβέρνηση να επιδείξει πολιτικό θάρρος και να φέρει προς συζήτηση ενώπιον της Εθνικής Αντιπροσωπείας ανοιχτά και δημοκρατικά, όλα τα θέματα της Μειονότητας της Θράκης, όπως είναι τα βακούφια, το ζήτημα του Μουφτή, τα εκπαιδευτικά θέματα και άλλα, ξεπερνώντας αναστολές και ταμπού προηγούμενων ετών.
 
Μιλώντας για τα θέματα της ανάπτυξης επικεντρώθηκε στον αναξιοποίητο ειδικά για την Κομοτηνή, κάθετο άξονα με την Βουλγαρία, την σιδηροδρομική διασύνδεση της Κομοτηνής με την Βουλγαρία αλλά και στο άνοιγμα της συνοριακής διόδου Νυμφαίας-Μακάζα για τα τουριστικά λεωφορεία και την αξιοποίηση των γεωθερμικών πεδίων όπως εκείνου των Σαπών. Παράλληλα, αναφέρθηκε στην ανεργία που μαστίζει την Ροδόπη και ειδικές κατηγορίες του πληθυσμού όπως είναι ιδίως οι γυναίκες της Μειονότητας και οι αγρότες και επέκρινε την κυβέρνηση για έλλειψη αναπτυξιακού σχεδιασμού που θα αμβλύνει τις κοινωνικές και ενδοπεριφερειακές ανισότητες.
 
« Καλό είναι να βλέπουν οι άνθρωποι την κρατική ελληνική τηλεόραση αλλά αυτό είναι το μόνο ζητούμενο; Δεν εξαντλούμαστε μόνο στην θεσμοθέτηση της Σαρίας, αλλά πρέπει να γίνει μία ολοκληρωμένη παρέμβαση», τόνισε χαρακτηριστικά.
 
Τέλος, ο κ. Ιλχάν Αχμέτ δήλωσε περήφανος ως Θρακιώτης και ζήτησε η Θράκη να αναπτυχθεί ως ένα μοντέλο ανοιχτής, δημοκρατικής κοινωνίας στην Ελλάδα και την Ευρώπη.  

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.