Το μηνυμα του Δημου Κομοτηνης για την Παγκοσμια Ημερα Αυτισμου

«Ο πλούτος μιας κοινωνίας είναι η ικανότητά της να αξιοποιεί το διαφορετικό» το μήνυμα του Γιάννη Γκαράνη

Το 2008 με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ θεσμοθετήθηκε στις 2 Απριλίου να γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα του Αυτισμού. Μια ημέρα, κατά την οποία η Παγκόσμια κοινότητα ενημερώνεται και ευαισθητοποιείται γύρω από τον Αυτισμό.

Με αφορμή την σημερινή ημέρα ο Δήμος Κομοτηνής στέλνει το δικό του μήνυμα δηλώνοντας αρωγός στους συμπολίτες μας που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού και στις οικογένειές τους.

Ταυτόχρονα, όπως επισημαίνεται, με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα υπενθυμίζει την ανάγκη το σύνολο της κοινωνίας μας να ευαισθητοποιηθεί και να βοηθήσει στην ομαλή ένταξη των ατόμων αυτών σε όλες τις εκφάνσεις της κοινωνικής, επαγγελματικής και οικονομικής ζωής.

 «Η διαφορετικότητα του Αυτισμού μάς αφορά όλους! Και είναι χρέος μας να συμβάλλουμε με την ενεργή μας δράση, την αλληλεγγύη και την αγάπη μας στην αρμονική κι απρόσκοπτη ενσωμάτωση των συνανθρώπων μας με Αυτισμό. Γιατί ο πλούτος μιας κοινωνίας είναι η ικανότητά της να αξιοποιεί το διαφορετικό» δηλώνει χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Γκαράνης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.