Το κτιριακο προβλημα της ΠΥ Κομοτηνης στη Βουλη

Ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ

Λίγες μόλις ημέρες μετά την επίσκεψη του βουλευτή κ. Γιάννη Δελή σε Κομοτηνή και Αλεξανδρούπολη όπου είχε σειρά επισκέψεων σε Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της περιοχής, το ΚΚΕ, όπως είχε προαναγγείλει ο βουλευτής, φέρνει στη βουλή το κτιριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Πυροσβεστική Υπηρεσία Κομοτηνής.

Σε ερώτηση προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτες που υπογράφουν τρεις βουλευτές του Κόμματος, επισημαίνεται αναλυτικά:

«Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας έχει πολλές φορές αναδείξει τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν στη στέγαση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών και Πυροσβεστικών Κλιμακίων. Πολλά από αυτά τα κτήρια αξιολογούνται ως επισφαλή και επικίνδυνα για το προσωπικό που κινείται και εργάζεται στους χώρους τους.

Μάλιστα με την ερώτηση 7027/12 Απριλίου 2019, το ΚΚΕ είχε αναδείξει τα προβλήματα που αντιμετώπιζε το κτήριο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κομοτηνής. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε για το κτήριο της Κομοτηνής ότι: “Ειδικότερα και όσον αφορά στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Κομοτηνής, καθίσταται γνωστό ότι καταβάλλονται προσπάθειες για την αναζήτηση διαθέσιμου οικοπέδου κατάλληλου, για την ανέγερση νέων κτηριακών εγκαταστάσεων, κατά προτεραιότητα μέσω Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ)”.

Τρία χρόνια μετά, τα προβλήματα στο κτήριο της Πυροσβεστικής στην Κομοτηνή εξακολουθούν να υπάρχουν, αφού είναι ένα από τα παλαιότερα κτήρια της Πυροσβεστικής στη χώρα μας. Επίσης το κτήριο στεγάζεται σε κεντρικό σημείο της πόλης, με συνέπεια να εγκυμονεί καθημερινά ο κίνδυνος για δημιουργία καθυστέρησης στην άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, λόγω του συχνού μποτιλιαρίσματος που δημιουργείται.

Η κυβέρνηση οφείλει να ενισχύσει άμεσα τον Κρατικό Προϋπολογισμό για την Πυροσβεστική και να βρεθεί οριστική λύση για το κτηριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Κομοτηνής.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση για:

  • Να αντιμετωπιστούν άμεσα και αποτελεσματικά τα προβλήματα στέγασης και συντήρησης των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Κομοτηνής;
  • Την κατασκευή νέου κτηρίου που να καλύπτει τις ανάγκες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Κομοτηνής σε κατάλληλο χώρο;».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.