Το Κομμα Ισοτητας Ειρηνης και Φιλιας καταδικαζει την εισβολη μελων της Χ.Α. στην ΕΣΗΕΑ

«Το περιστατικό είναι πάρα πολύ σοβαρό και θα μπορούσε να λήξει με πολύ χειρότερο τρόπο»

Ανακοίνωση στην οποία καταδικάζουν την εισβολή βουλευτών και μελών της Χρυσής Αυγής στην εκδήλωση με θέμα «Οι εθνικές μειονότητες στην Ελλάδα και οι συστάσεις των διεθνών οργανισμών», που διοργάνωσε στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, σε συνεργασία με το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι, στην αίθουσα συνεδριάσεων της ΕΣΗΕΑ, εξέδωσε το Κόμμα Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας.
 
Στην ανακοίνωσή του το ΚΙΕΦ κάνει λόγο για «εξωφρενικές επιθέσεις που πλήττουν τον δημοκρατικό διάλογο στη χώρα μας», αφήνοντας αιχμές για την έλλειψη ειδικών μέτρων ασφαλείας από πλευράς των υπηρεσιών ασφαλείας, ενώ υπογραμμίζει πως « όποιο και αν είναι το τίμημα θα συνεχίσουμε να φωνάζουμε ακούραστα, χωρίς φόβο και με αποφασιστικότητα τις αδικίες που έχουμε υποστεί και ότι θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε κατά του ρατσισμού, χωρίς να απομακρυνθούμε από την δημοκρατία και το δίκαιο». 

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής: 

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα (10 Δεκεμβρίου) Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων το Κόμμα Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας (ΚΙΕΦ) και το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι πραγματοποίησαν μια εκδήλωση στις 12 Δεκεμβρίου 2016 στην Αθήνα και στην αίθουσα συνεδριάσεων της ΕΣΗΕΑ με θέμα: Οι εθνικές μειονότητες στην Ελλάδα και οι συστάσεις των διεθνών οργανισμών.
 
Την ώρα που είχε ξεκινήσει η εκδήλωση με συντονίστρια την Εκπρόσωπο Ελληνικής Ομάδας για τα Δικαιώματα των Μειονοτήτων κυρία Ναυσικά Παπανικολάτου εισέβαλαν στην αίθουσα τέσσερις βουλευτές και μέλη της ρατσιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής. Απείλησαν με θάνατο τον Πρόεδρο του ΚΙΕΦ Μουσταφά Αλή Τσαούς, εξαπέλυσαν ύβρεις και απειλές στα Στελέχη του Κόμματος μας, στους διοργανωτές και σε όσους παρευρέθηκαν στην εκδήλωση. Οι βουλευτές και τα μέλη της οργάνωσης που εισέβαλαν στην αίθουσα, πρόσβαλαν με ύβρεις την Τουρκική και Μουσουλμανική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης και την εθνική μας ταυτότητα. Καταδικάζουμε έντονα αυτές τις εξωφρενικές επιθέσεις που πλήττουν τον δημοκρατικό διάλογο στη χώρα μας.
 
Είναι απαράδεκτη η εισβολή στην εκδήλωση, οι απειλές εναντίον του προέδρου ενός επίσημου πολιτικού κόμματος και οι ύβρεις εναντίον των παρευρισκομένων στην πρωτεύουσα της χώρας μας και παρά την προηγούμενη ενημέρωση των αστυνομικών αρχών και την θετική απάντηση τους για μέτρα ασφαλείας. Το περιστατικό είναι πάρα πολύ σοβαρό που θα μπορούσε να λήξει με πολύ χειρότερο τρόπο.
 
Αναμένουμε με περιέργεια τη στάση που θα λάβουν απέναντι στη κατάσταση αυτή οι εισαγγελικές αρχές που διέταξαν έρευνα σχετικά με τις ομιλίες του Προέδρου του ΚΙΕΦ Μουσταφά Αλή Τσαούς.
 
Τα ανιστόρητα και μη πληροφορημένα άτομα, που βιώνουν μεγάλη αντίφαση στο εσωτερικό τους κόσμο, φωνάζοντας από τη μια «δεν υπάρχουν Τούρκοι σε αυτή την Χώρα» και από την άλλη « Έξω οι Τούρκοι από τη Θράκη» έχουν προκαλέσει μεγάλη ζημιά στα ανθρώπινα δικαιώματα, τις ελευθερίες και στην δημοκρατία της χώρας μας.
 
Δυσκολευόμαστε να κατανοήσουμε το γεγονός πως ενώ οι υπηρεσίες ασφαλείας γνωρίζουν πολύ καλά την στάση και τρόπο δράσης του κόμματος της Χρυσής Αυγής, δεν πήραν κανένα μέτρο στο θέμα αυτό και θεωρούμαι πως η στάση αυτή έχει μεγάλο νόημα. Ως ΚΙΕΦ καταδικάζουμε απερίφραστα τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής και τα μέλη του κόμματος που σαμποτάρανε την ειρηνική δραστηριότητα μας σχετικά με την ημέρα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και μοιραζόμαστε με τη κοινή γνώμη τη λύπη μας για το πλήγμα που δέχτηκε η δημοκρατία της χώρας μας.
 
 Το ΚΙΕΦ έχει την αποφασιστικότητα να αναζητήσει τα δικαιώματα και να αντισταθεί στην αδικία, στην καταπίεση σε κάθε πλατφόρμα και να γίνει φωνή όχι μονό της Τουρκικής Μουσουλμανικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης αλλά και όλων των πολιτών που υφίστανται διακρίσεις. Ανακοινώνουμε στη κοινή γνώμη της χώρας μας αλλά και στην παγκόσμια κοινή γνώμη πως, όποιο και αν είναι το τίμημα θα συνεχίσουμε να φωνάζουμε ακούραστα, χωρίς φόβο και με αποφασιστικότητα τις αδικίες που έχουμε υποστεί και ότι θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε κατά του ρατσισμού, χωρίς να απομακρυνθούμε από την δημοκρατία και το δίκαιο».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.