Το ΚΚΕ Ροδοπης για τον τραγικο θανατο της 22χρονης φοιτητριας

«Το συγκεκριμένο τραγικό περιστατικό φέρνει στο προσκήνιο τις μεγάλες ελλείψεις»

Τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια και όλους τους οικείους της 22χρονης αδικοχαμένης φοιτήτριας που σπούδαζε στη ΣΕΦΑΑ  Κομοτηνής εκφράζουν η Τομεακή Επιτροπή Ροδόπης του ΚΚΕ και το Τομεακό Συμβούλιο Ροδόπης της ΚΝΕ.

Παράλληλα σε κοινή τους ανακοίνωσης τονίζουν πως «χρειάζεται εδώ και τώρα να διερευνηθούν οι αιτίες του τραγικού συμβάντος.

Την ίδια στιγμή που η πόλη της Κομοτηνής φιλοξενεί πάνω από 7.000 φοιτητές, το συγκεκριμένο τραγικό περιστατικό φέρνει στο προσκήνιο τις μεγάλες ελλείψεις σε εκπαιδευτικό, ιατρικό και λοιπό προσωπικό μέσα στις σχολές, αποτέλεσμα της διαχρονικής πολιτικής των κυβερνήσεων, που εντείνει την επιχειρηματική δράση των ΑΕΙ και τα αξιολογεί με βάση τα κριτήρια της αγοράς.

Οι συνέπειες αυτής της πολιτικής και των ελλείψεων γίνονται ακόμη πιο φανερές, σε σχολές όπως οι ΣΕΦΑΑ όπου καθημερινά αθλούνται και προπονούνται εκατοντάδες φοιτητές.

Καλούμε τους φοιτητές να εντείνουν τις διεκδικήσεις τους, ώστε να δοθούν κονδύλια από τον κρατικό προϋπολογισμό για τη λειτουργία των ΣΕΦΑΑ (Σχολών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισµού), για την ανανέωση/συντήρηση του εξοπλισμού και την αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων, για να προσληφθεί το αναγκαίο εκπαιδευτικό και εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό με τον απαραίτητο εξοπλισμό (απιδινωτές κ.α.), για προσωπικό φύλαξης και συντήρησης των εγκαταστάσεων.

Χρειάζεται να δοθεί ιδιαίτερο βάρος στην υγεία των αθλητών µε την καθιέρωση ανά τρίµηνο δωρεάν προληπτικών και εξειδικευμένων εξετάσεων µε ευθύνη του κράτους, µε την εξασφάλιση της παρουσίας αθλητιάτρου σε όλες τις αθλητικές δραστηριότητες και τους αγώνες».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.