Το ΚΚΕ Ροδοπης για τον τραγικο θανατο ηλικιωμενης απο φωτια μεσα στο σπιτι της

«Με ενότητα και αλληλεγγύη να μην μείνει κανένα λαϊκό νοικοκυριό χωρίς θέρμανση και ρεύμα, και να μην χαθεί καμιά άλλη ανθρώπινη ζωή»

Με αφορμή τον τραγικό θάνατο ηλικιωμένης συμπολίτισσας μας από φωτιά μέσα στο σπίτι της, το ΚΚΕ Ροδόπης εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία εκφράζει τα συλλυπητήριά του στους οικείους της και ασκεί κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στο θέμα της ενέργειας.

Το ΚΚΕ επισημαίνει πως «το συγκεκριμένο περιστατικό δεν είναι το πρώτο, αλλά υπάρχουν δεκάδες σε όλη την χώρα, ενώ δεν έχει μπει καλά καλά ο χειμώνας ακόμη» για να υπογραμμίσει πως «ο λαός μας δεν πρέπει να συνηθίσει στην εικόνα τέτοιων τραγικών εικόνων». Καλεί δε σε συμπόρευση ώστε «με ενότητα και αλληλεγγύη να μην μείνει κανένα λαϊκό νοικοκυριό χωρίς θέρμανση και ρεύμα, να μην χαθεί καμιά άλλη ανθρώπινη ζωή»

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΚΚΕ Ροδόπης αναφέρει:

«Άλλο ένα θύμα στο βωμό της ενεργειακής φτώχειας και των κερδών των ενεργειακών ομίλων υπήρξε και στην Κομοτηνή. Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στους οικείους της ηλικιωμένης που έχασε τη ζωή της χθες μέσα στο σπίτι της, το οποίο τυλίχτηκε στις φλόγες. 

Την ώρα που τα ενεργειακά έργα διαδέχονται το ένα το άλλο (αγωγός TAP, διασυνδετήριος αγωγός με Βουλγαρία IGB, δίκτυο οικιακού φυσικού αερίου, δεκάδες αιολικά και φωτοβολταϊκά πάρκα, μονάδες ηλεκτροπαραγωγής με φυσικό αέριο στην ΒΙΠΕ), η περιοχή της ΑΜΘ κατατάσσεται στις θλιβερές πρώτες θέσεις – σε επίπεδο ΕΕ – στην ενεργειακή φτώχεια, στην ανεργία των νέων (45%), στην οικονομική ανέχεια.

Ό,τι επιλογή και αν έχει κάνει κανείς για να ζεστάνει το σπίτι του, είναι αναγκασμένος να πληρώσει τεράστια ποσά ή να κρυώσει, λόγω των τεράστιων αυξήσεων στις τιμές των ενεργειακών προϊόντων. Σε αυτά τα πλαίσια συνάνθρωποί μας αναγκάζονται να βρουν εναλλακτικούς και επικίνδυνους τρόπους θέρμανσης, όπως παλιές ξυλόσομπες, μαγκάλια κλπ, με αποτέλεσμα να εκτίθεται η ζωή τους σε μεγάλο κίνδυνο.

Για αυτή την κατάσταση ευθύνεται η εγκληματική πολιτική τόσο της κυβέρνησης της ΝΔ, όσο και των ΣΥΡΙΖΑ/ΠΑΣΟΚ, η πολιτικής της “πράσινης μετάβασης” της ΕΕ, της “απελευθέρωσης” της Ενέργειας και της απολιγνιτοποίησης, του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, της μονιμοποίησης των έμμεσων άδικων φόρων στην ενέργεια (τον Ιούνιο του 2022, όλοι μαζί, ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ, την ψήφισαν).

Μόλις τις προηγούμενες εβδομάδες το ΚΚΕ κατέθεσε στην Βουλή τροπολογίες για κατάργηση του ΦΠΑ σε τρόφιμα και του ειδικού Φόρου σε καύσιμα και ενέργεια, όπως και για επαναφορά 13ης και 14ης σύνταξης, μέτρα τα οποία θα ανακούφιζαν τον λαό και που απέρριψαν χωρίς συζήτηση από κοινού ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ!

Σήμερα μπορούμε να βγάλουμε συμπεράσματα για τους υπεύθυνους και να πρωταγωνιστήσουμε σε νέους μεγάλους και νικηφόρους αγώνες, ενάντια στις πραγματικές αιτίες των προβλημάτων που βιώνουμε, για:

  • Αξιοποίηση όλων των εγχώριων πηγών Ενέργειας, κόντρα στις δεσμεύσεις της ΕΕ.
  • Κατάργηση του χρηματιστηρίου Ενέργειας, του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ στην Ενέργεια και στα άλλα είδη λαϊκής κατανάλωσης.
  • Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις.

Το συγκεκριμένο περιστατικό δεν είναι το πρώτο, αλλά υπάρχουν δεκάδες σε όλη την χώρα, ενώ δεν έχει μπει καλά καλά ο χειμώνας ακόμη. Ο λαός μας δεν πρέπει να συνηθίσει στην εικόνα τέτοιων τραγικών εικόνων. Με ενότητα και αλληλεγγύη να μην μείνει κανένα λαϊκό νοικοκυριό χωρίς θέρμανση και ρεύμα, να μην χαθεί καμιά άλλη ανθρώπινη ζωή.

Ήρθε η ώρα -ανεξάρτητα από τις πολιτικές επιλογές που έκανε ο καθένας μας μέχρι χτες- σήμερα να συμπορευτούμε, να γίνουμε πρωταγωνιστές των εξελίξεων, γιατί μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό, στο δρόμο της ανατροπής, σε συμπόρευση με το ΚΚΕ παντού».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.