Το ΚΚΕ για την ιδιωτικοποιηση της Εγνατιας

«Ο πλούτος του λαού καταλήγει στους επιχειρηματικούς ομίλους με μοναδικό σκοπό να φουσκώσουν τα πορτοφόλια τους»

Πυρά κατά της ακολουθούμενης πολιτικής εξαπέλυσε το ΚΚΕ με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης της Εγνατίας Οδού για 35 χρόνια στο επενδυτικό σχήμα ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – «Egis Projects». Το κόμμα της αντιπολίτευσης κάνει λόγο για ξεπούλημα τονίζοντας πως «αν κάποτε το αφήγημα των κυβερνήσεων ήταν ότι ξεπουλούσαν δήθεν “προβληματικές” δημόσιες επιχειρήσεις ή υποδομές που δεν μπορούσαν να συντηρήσουν και να “αναπτύξουν”, τώρα πλέον ο λαός αντιλαμβάνεται πως ο δικός του πλούτος, αυτός για τον οποίο δούλεψε, πλήρωσε και μάτωσε καταλήγει στους επιχειρηματικούς ομίλους με μοναδικό σκοπό να φουσκώσουν τα πορτοφόλια τους».

Παράλληλα υπογραμμίζει πως «από την κατασκευή της αποκόμισαν τεράστια κέρδη οι κατασκευαστικοί όμιλοι, ενώ χιλιάδες εργάτες και επιστήμονες με τον ιδρώτα, αλλά ακόμα και με το αίμα τους, εργάστηκαν για την κατασκευή της, για να βλέπουν τα επόμενα χρόνια, μαζί με όλο το λαό, τη διέλευσή της να γίνεται πανάκριβο εμπόρευμα, αφού τα διόδια ξεφύτρωναν το ένα μετά το άλλο αποφέροντας σε ετήσια βάση περίπου 100 εκατομμύρια εκ των οποίων το ΤΑΙΠΕΔ χρηματοδοτούσε με περίπου 9 εκατομμύρια το χρόνο το δημόσιο χρέος».

Από την κριτική του κόμματος δεν λείπουν και οι αυξήσεις στα διόδια του αυτοκινητόδρομου επισημαίνοντας πως θα έχουν σαν αποτέλεσμα «την αύξηση της κίνησης στο υπόλοιπο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο, που βρίσκεται σε πλήρη εγκατάλειψη, κακοσυντηρημένο, με ελλιπή φωτισμό και σημεία – παγίδες θανάτου».

Επίσης από το κάδρο των ευθυνών δεν βγάζει και τοπικούς βουλευτές, πολιτευτές, δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους καθώς η «”τελευταία πράξη του δράματος” φέρει φαρδιά πλατιά την υπογραφή τους» αφού «όχι μόνο ποτέ ουσιαστικά δεν αντιτάχθηκαν στην πορεία ιδιωτικοποίησης της Εγνατίας Οδού, αλλά αντίθετα την στήριζαν ανοιχτά και με κάθε τρόπο και πρωτοστάτησαν στην επιχείρηση αποπροσανατολισμού του λαού».

Κλείνοντας το ΚΚΕ τονίζει πως «ο λαός έχει τη δυνατότητα να απορρίψει την πολιτική των κομμάτων που κυβέρνησαν και όσους στηρίζουν τον ίδιο αντιλαϊκό δρόμο, την πολιτική τους στην Τοπική Διοίκηση. Αυτή που αντιμετωπίζει τα έργα που έχει ανάγκη ο λαός ως κόστος και προκρίνει μόνο αυτά που έχουν κέρδη για τους επιχειρηματικούς ομίλους. Είναι η πολιτική που οδήγησε στο προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη και θα οδηγήσει και σε νέα μικρότερα ή μεγαλύτερα, αν ο λαός δεν τους “βάλει φρένο”. Σε αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ, που αποκάλυψε τα ψέματα και τα παραμύθια, που ανέδειξε τις αιτίες και τους υπευθύνους, που λέει την αλήθεια στο λαό. Που μπαίνει μπροστά στην οργάνωση των αγώνων και διεκδικεί το αυτονόητο: σύγχρονο δωρεάν και ασφαλές οδικό δίκτυο! Για να στείλουμε μήνυμα αντίστασης στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων που φορτώνει με νέα βάρη στις πλάτες του λαού για να θησαυρίζουν μια χούφτα επιχειρηματικοί όμιλοι».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.