Το ΚΚΕ ΑΜΘ για τις εργασιες του Δημου Αβδηρων σε παλιο μουσουλμανικο νεκροταφειο

«Η δημοτική αρχή φέρει μεγάλη ευθύνη για τα γεγονότα∙ η κυβέρνηση να ξεκαθαριστεί το καθεστώς της συγκεκριμένης περιοχής»

Θέση στο ζήτημα που ανέκυψε με τις εργασίες του δήμου Αβδήρων σε περιοχή που βρίσκεται παλιό μουσουλμανικό νεκροταφείο παίρνει η Επιτροπή Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης του ΚΚΕ.

«Η δημοτική αρχή του Δήμου Αβδήρων φέρει μεγάλη ευθύνη για τα γεγονότα, η στάση της προκαλεί εύλογα ερωτηματικά. Παράλληλα, ευθύνη φέρουν και όλοι οι υπεύθυνοι εκπρόσωποι της τοπικής διοίκησης και όχι μόνο, που όλα τα προηγούμενα χρόνια δεν έκαναν όλες τις απαιτούμενες ενέργειες ώστε ο χώρος αυτός να προστατευτεί» τονίζει σε σχετική του ανακοίνωση το ΚΚΕ ΑΜΘ για να καταθέσει την απαίτηση να σταματήσουν άμεσα οι εργασίες και να αποκατασταθεί ο χώρος.

Παράλληλα καλεί με ευθύνη της κυβέρνησης και των υπουργείων Εσωτερικών και Πολιτισμού να ξεκαθαριστεί το καθεστώς της συγκεκριμένης περιοχής, να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα και αποφάσεις από τις καθ΄ ύλην αρμόδιες υπηρεσίες για το χαρακτηρισμό της σε αρχαιολογικό χώρο, εφόσον συντρέχουν οι προϋποθέσεις.

Με το χαρακτηρισμό δε της περιοχής ως τόπου πολιτιστικής και θρησκευτικής κληρονομιάς να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες αποκατάστασης και ανάδειξής του ως τέτοιο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.