Το ΚΚΕ ΑΜΘ για την περιοδεια Τσιπρα στη Θρακη

«Ξαναζεσταμένη “σούπα” καλλιέργειας νέων αυταπατών»

«Μια ξαναζεσταμένη “σούπα” καλλιέργειας νέων αυταπατών σε ένα λαό που δοκιμάζεται από την πολιτική όλων των κυβερνήσεων». Με αυτή τη φράση αποτιμά την περιοδεία του Αλέξη Τσίπρα στη Θράκη η Επιτροπή Περιοχής ΑΜΘ του ΚΚΕ.

Παράλληλα σπεύδει να συμπληρώσει πως «με τις γνωστές αντιπολιτευτικές κορώνες και με διακηρυγμένη την πρόθεση να υπηρετήσει την ίδια πολιτική στην ουσία διεκδικώντας ξανά τις κυβερνητικές καρέκλες, ο κ. Τσίπρας άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για τη διαχείριση της πανδημίας και για το νέο κύμα ακρίβειας και προσπάθησε να πείσει το λαό της περιοχής για μια ακόμα φορά ότι μπορεί να υπάρξει εναλλακτική μέσα στο ίδιο όμως πλαίσιο. Ότι μπορεί – με διαχειριστή το ΣΥΡΙΖΑ – και τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων να αβγαταίνουν και ο λαός να ευημερεί!».

Σε ανακοίνωσή του το περιφερειακό όργανο του ΚΚΕ υπογραμμίζει πως «η “νέα πορεία προς το λαό” και οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ γενικά αλλά και ειδικά για τη Θράκη δεν είναι τίποτα άλλο από γνωστές διακηρύξεις με γνωστούς τους αποδέκτες: από τη μία τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού που πρέπει να συνηθίσει να ζει με τα ψίχουλα και από την άλλη τους επιχειρηματικούς κολοσσούς για τους οποίους σχεδιάζεται και υλοποιείται η «παραγωγική ανασυγκρότηση». Για αυτό ο κ.Τσίπρας αναμάσησε τα χιλιοειπωμένα περί “συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Θράκης”».

Ασκώντας σημειακή κριτική στα όσα είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για τους αγρότες, τους επαγγελματίες, τη μειονότητα, τις ελληνοτουρκικές σχέσεις το ΚΚΕ ΑΜΘ καταλήγει στην ανακοίνωσή του τονίζοντας πως «ο λαός της Θράκης έχει πλέον και τη γνώση και την πείρα για να απορρίψει την προσπάθεια να εγκλωβιστεί σε ψευτοδιλήμματα και κάλπικες διαχωριστικές γραμμές, σε νέες αυταπάτες. Καμία αναμονή για λύσεις από δήθεν “προοδευτικές κυβερνήσεις”. Καμία ανοχή στην πολιτική της κυβέρνησης και στις παραλλαγές της που προτείνουν κόμματα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝΑΛ. Με τον αγώνα και τη συμμαχία εργαζομένων, φτωχών αγροτών, επαγγελματιών μπορούμε να βαδίσουμε στο δρόμο της ανατροπής. Γιατί μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό!».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.