Το ΚΙΕΦ για τον διορισμο της Επιτροπης Διαχειρισης Βακουφικης Περιουσιας Κομοτηνης

«Είναι μεγάλο λάθος της Κυβέρνησης να συνεχίσει την κληρονομιά της άδικης και αντιδημοκρατικής εφαρμογής της Χούντας»

Την έντονη δυσαρέσκεια της για το διορισμό της νέας Επιτροπής Διαχείρισης Βακούφικης Περιουσίας Κομοτηνής εκφράζει με ανακοίνωση του το ΚΙΕΦ. Απαιτώντας την άμεση ακύρωση του διορισμού της Επιτροπής το ΚΙΕΦ επισημαίνει πως η νέα κυβέρνηση παρόλο που εκλέχθηκε «υποσχόμενη περισσότερη δημοκρατία συνεχίζει την κληρονομιά της άδικης και αντιδημοκρατικής εφαρμογής της Χούντας». 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΚΙΕΦ έχει ως εξής:

«Έχει προκαλέσει μεγάλη απογοήτευση και προβληματισμό ο διορισμός της Επιτροπής Διαχείρισης Βακουφικής Περιουσίας Κομοτηνής από την καινούργια κυβέρνηση.
 
Οι αρμόδιοι για τα θέματα της διοίκησης και διαχείρισης των Βακουφιών πρέπει να καθορίζονται από την ίδια τη Μειονότητα. Η εκλογή Βακουφικής Επιτροπής είναι δικαίωμα της «Τουρκικής Μουσουλμανικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης». Το δικαίωμα αυτό παραβιάζεται από την περίοδο της Χούντας μέχρι και σήμερα.
 
Η μέθοδος διορισμού της διοίκησης των Βακουφίων που ανήκουν στη Μειονότητα είναι μια μέθοδος υιοθετημένη από μια αντιδημοκρατική και κατασταλτική νοοτροπία. Είναι απαράδεκτο στη χώρα μας που είναι 34 χρόνια μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης να συνεχίζεται η εφαρμογή αυτή που παραβιάζει τα δικαιώματα της Μειονότητας.
 
Είναι μια μεγάλη απώλεια και μια μεγάλη αδικία για τη Μειονότητα που η διοίκηση των Βακουφιών συνεχίζεται να διορίζετε ακόμα και από την νέα κυβέρνηση. Αυτή η αντιδημοκρατική εφαρμογή ταυτόχρονα είναι μια μεγάλη απώλεια όσον αφορά τα ανθρώπινα και τα Μειονοτικά δικαιώματα.
 
Η νέα κυβέρνηση ανέλαβε τα καθήκοντά της με την υπόσχεση ότι θα παρέχει «περισσότερη δημοκρατία». Είναι μεγάλο λάθος της Κυβέρνησης να συνεχίσει την κληρονομιά της άδικης και αντιδημοκρατικής εφαρμογής της Χούντας. Είναι αναγκαίο να αποκατασταθεί το συντομότερο δυνατό αυτό το λάθος. Καλούμε τις αρμόδιες αρχές να εγκαταλείψουν την αδιάλλακτη στάση τους στο θέμα των Βακουφίων και να δώσουν βάση στα δημοκρατικά αιτήματα της Μειονότητας. Θέλουμε να τονίσουμε ότι αναμένουμε δημοκρατική ευαισθησία και στα Μειονοτικά ζητήματα.
 
Ως Κόμμα Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας (ΚΙΕΦ) απαιτούμε την άμεση ακύρωση του διορισμού που έγινε πριν από μερικές μέρες στην Επιτροπή Διαχείρισης Βακουφικής Περιουσίας Κομοτηνής και την έγκριση μιας νομικής ρύθμισης που θα είναι αποδεκτή από τη Μειονότητα και την άμεση κήρυξη εκλογών για τις Επιτροπές Διαχείρισης Βακουφιών της Δυτικής Θράκης.»

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.