Το εργοταξιο της μοναδας παραγωγης ρευματος της TERNA-MOTOR OIL στη ΒΙΠΕ επισκεφθηκε ο Ε. Στυλιανιδης

Η μεγαλύτερη επένδυση των τελευταίων ετών στη Ροδόπη

Τις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ και του ΕΟΠΥΥ επισκέφτηκε ο υποψήφιος Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στυλιανίδης, συζήτησε τις ελλείψεις, τα προβλήματα και τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν ώστε να βελτιωθεί περαιτέρω η παροχή υπηρεσιών προς τους πολίτες, να συμπληρωθούν τα λειτουργικά κενά και να αυξηθεί η αποτελεσματικότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών προς την τοπική κοινωνία.

Στην συνέχεια, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης βρέθηκε στην βιομηχανική περιοχή της Κομοτηνής όπου επιβεβαίωσε την αναβάθμιση της μετά από χρόνια εγκατάλειψης και παρακμής. Είδε επιχειρήσεις να επαναλειτουργούν, να επεκτείνονται επενδυτικά δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας αλλά επισκέφτηκε και νέες επενδύσεις. Συγκεκριμένα, βρέθηκε στην εταιρεία τυροκομικών και ζωοτροφών ΔΟΥΚΙΔΗ, όπου συζήτησε νέες πρωτοβουλίες που θα μπορούσε να αναπτύξει την επόμενη τετραετία για την ενίσχυση της κτηνοτροφίας και της μεταποίησης.

Στην εταιρεία ΙNTERPLUST, τον ευχαρίστησαν για την επιτυχία της επίλυσης του ζητήματος 12% επιδότησης της εργασίας που διασφάλισε 24 εκατομμύρια για τις επιχειρήσεις της Ροδόπης, καθάρισε την οικονομική τους θέση και ενίσχυσε την ρευστότητα τους, για αυτό ακόμα προχωρούν στην δημιουργία νέων επενδύσεων και σε αύξηση των εξαγωγών τους.

Τέλος, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης επισκέφτηκε την μεγαλύτερη επένδυση που γίνεται τα τελευταία χρόνια στην περιοχή από τους ομίλους TERNA και MOTOR OIL-Βαρδινογιάννης για την δημιουργία ενός νέου εργοστασίου παραγωγής ρεύματος με φυσικό αέριο. Η επένδυση θα ξεπεράσει τα 200 εκατομμύρια ευρώ και θα απασχολήσει άμεσα πάνω από 180 άτομα σε μόνιμη βάση, θα δημιουργήσει τεράστιο κύκλο εργασιών και θα συμβάλει στην διασφάλιση της ενεργειακής αυτάρκειας και τον εκσυγχρονισμό των δικτύων μεταφοράς ρεύματος, καθιστώντας την περιοχή ιδανικό διεθνή επενδυτικό προορισμό.

Τα υψηλόβαθμα στελέχη του ομίλου TERNA – MOTOR OIL, μαζί με τους εκπροσώπους της Ηill, ξενάγησαν στα εργοτάξια της επένδυσης το Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και τον ενημέρωσαν για την πορεία των εργασιών και για το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου δίνοντας του και συγκεκριμένες λεπτομέρειες για το μέγεθος, την ποιότητα αλλά και την εθνική σημασία του νέου εργοστασίου ενέργειας. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.