Το Δημοτικο Συμβουλιο Νεων Κομοτηνης ανοιγεται στους νεους της πολης

Σειρά δράσεων γνωριμίας και ευαισθητοποίησης θα πραγματοποιήσει το επόμενο διάστημα

Την υλοποίηση μιας σειράς δράσεων το επόμενο διάστημα, ώστε να αρχίσει να ανοίγεται το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων στην πόλη της Κομοτηνής, αποφάσισε μεταξύ άλλων το Συμβούλιο στη δεύτερη συνεδρίασή του, την Δευτέρα 20 Ιουνίου.

Πριν την έναρξη της συνεδρίασης, τρεις πρόεδροι δημοτικών επιχειρήσεων του Δήμου Κομοτηνής απεύθυναν χαιρετισμό στα μέλη του, με τον Πρόεδρο του ΚΕΜΕΑ κ. Νίκο Σωτηρακόπουλο, τον πρόεδρο του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής κ. Νότη Χαραλαμπίδη και τον πρόεδρο της Κ. Καραθεοδωρή κ. Θανάση Λάπατα να ενημερώνουν τους νέους για τα πεδία δράσης τους, και να τείνουν χείρα συνεργασίας.

Εξωστρέφεια για το συμβούλιο νέων

Στα θέματα τόσο εντός, όσο εκτός ημερησίας περιλαμβανόταν δράσεις για την εξωστρέφεια του ΔΗΣΥΝ. Έτσι υιοθετήθηκαν προτάσεις από την επιτροπή Παιδείας Πολιτισμού και Αθλητισμού, για συνεργασία με τον ΑΣ Ηρόδικο και τον ΠΕΡΠΑΤΩ για μια μέρα δράσης με θέμα τα παραολυμπιακά αθλήματα, μια ημερίδα για εκμάθηση ΚΑΡΠΑ, αλλά και διοργάνωση βόλεϊ με τα πόδια, δράσεις που θα πραγματοποιηθούν μετά από συνεννόηση με τους αρμόδιους φορείς.

Παράλληλα έγινε δεκτή εισήγηση της επιτροπής Φυσικού και Αστικού Περιβάλλοντος για τη δημιουργία και την οργάνωση μιας ημερίδας οικολογικής ευαισθητοποίησης κατά τον Αύγουστο.

Πιο σύντομά όμως, εντός του Ιουλίου, το ΔΗΣΥΝ σχεδιάζει να διοργανώσει welcome party, ένα πάρτι γνωριμίας των μελών του με το νεανικό κοινό της πόλης. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν δύο σημεία στα οποία φαίνεται να κλίνει το προεδρείο του Συμβουλίου, το Πάρκο της Περιφέρειας και η παραλία στο Φανάρι, με την τελική απόφαση να λαμβάνεται σε δεύτερο χρόνο, ανάλογα και με τις δυνατότητες που υπάρχουν.

Το πάρτι δεν θα έχει κάποιο συγκεκριμένο θέμα, αλλά σκοπός είναι να γίνει πιο γνωστό το Συμβούλιο προς τους νέους, και να γίνει η γνωριμία σε ένα πιο χαλαρό περιβάλλον.

Προσκλήσεις για το Φεστιβάλ Φαναρίου

Στην προσπάθεια για εξωστρέφεια το ΔΗΣΥΝ, σε συνεννόηση με την ΔΚΕΠΠΑΚ, αποφάσισε στο πλαίσιο του 5ου Φεστιβάλ Φαναρίου, που θα λάβει χώρα από τις 1 έως τις 3 Ιουλίου, να προχωρήσει, μέσα από τη σελίδα του ΔΗΣΥΝ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (και συγκεκριμένα στο Instagram), στην κλήρωση προσκλήσεων για το φεστιβάλ.

Ο αριθμός θα ανακοινωθεί μαζί με τον διαγωνισμό, με την κλήρωση να πραγματοποιείται δύο μέρες πριν την έναρξη του φεστιβάλ μέσω ειδικής πλατφόρμας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.