Το χαμηλοτερο ΑΕΠ στην Ελλαδα σημειωσε το 2013 η ΠΑΜΘ

Γιώργος Παυλίδης, «Δεν είναι καιρός για μνημόσυνα ούτε για απονομή ευθυνών Δρομολογούμε την ανάπτυξη της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, όλοι μαζί, σε νέες βάσεις»

Η πτώση του ΑΕΠ της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στα χρόνια της κρίσης, κάθε χρόνο μετά το 2010 είναι πολύ μεγαλύτερη από το μέσο όρο της χώρας σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Eurostat.
 
Με βάση τα δεδομένα αυτά καθώς και το γεγονός ότι το 2013 η ΠΑΜ-Θ σημείωσε το χαμηλότερο ΑΕΠ στην Ελλάδα ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ, κ. Γιώργος Παυλίδης σε δηλώσεις του τόνισε πως «είχαμε επισημάνει πριν την ανάληψη των καθηκόντων μας την 1η Σεπτεμβρίου 2014 ότι μας ανησυχούσε η πτωτική πορεία της περιφέρειας μας, και τονίσαμε κατ’ επανάληψη ότι ήταν αρκετά μεγαλύτερη από τον μέσο όρο της Ελλάδας της κρίσης» υπογραμμίζοντας πως για την πρώτη αυτή «υπάρχουν  ευθύνες και συνολικά έχει όνομα, την αδόμητη ανάπτυξη 2011-2014».
 
Ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ επισήμανε πως «δεν είναι βεβαίως καιρός για μνημόσυνα» υποστηρίζοντας πως «ανεξάρτητα από τις ευθύνες της προηγούμενης περιφερειακής αρχής και με δεδομένο ότι  ο θεσμός της Περιφέρειας έχει την ευθύνη της ανάπτυξης είμαστε υποχρεωμένοι να κοιτάξουμε μπροστά, δουλεύοντας εντατικά». «Εντοπίσαμε τα αίτια για τη εξαιρετικά αβαθή ανάπτυξη της περιοχής που οδήγησε στην πτώση. Δρομολογήσαμε την επανεκκίνηση με αναδιάταξη των αναπτυξιακών μας στοχεύσεων, πάνω σε ρεαλιστική βάση, προσβλέποντας σε μια δομημένη ανάπτυξη, με περιφερειακή οικονομία δεμένη βαθιά με τα χαρακτηριστικά μας, τον πλούτο της περιοχής και τους ανθρώπους της» τόνισε δηλώνοντας πως στόχος της διοίκησης της ΠΑΜ-Θ είναι  η ενεργοποίηση όλων των παραγωγικών δυνάμεων και του καθενός χωριστά «για να φύγουμε από τον κατήφορο του χτες, τη σκόρπια και ασύνδετη ανάπτυξη για να πάμε εκεί που μας αξίζει». «Στο πλαίσιο αυτού του οδικού χάρτη ξεκινήσαμε πολλά, στοχεύουμε σε πολύ περισσότερα. Δε θα λογαριάσουμε κόπους και θυσίες, θέλουμε όμως όλη την κοινωνία να μας υποστηρίζει, να μας διορθώσει γιατί υπηρετούμε όλοι μαζί τον ίδιο στόχο» κατέληξε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.