Το Αναρχικο Στεκι UTOPIA A.D. για την επισκεψη Ερντογαν

«Είναι καθαρά μια επίσκεψη που έχει ως σκοπό την ενδυνάμωση της εξωτερικής και επεκτατικής πολιτικής του Ερντογάν»

«Οι πολίτες της δυτικής Θράκης δεν πρέπει να διχαστούν, αλλά ενωμένοι να απομονώσουν και να τσακίσουν τους φασίστες σαν τον Ερντογαν, αλλά και οποιαδήποτε άλλη φασιστική και εθνικιστική ιδεολογία». Αυτό αναφέρει μεταξύ άλλων το αναρχικό στέκι Utopia A.D. με αφορμή την επίσκεψη Ερντογάν στην περιοχή μας.

Σε ανακοίνωσή της η Utopia A.D. αναφέρεται «στα έργα και τις ημέρες» του Ερντογάν μετά το πραξικόπημα του Ιουλίου, χαρακτηρίζοντας ως «δικτάτορα» τον Τούρκο Πρόεδρο. «Η επίσκεψη του Ερντογάν στην Θράκη είναι καθαρά μια επίσκεψη που έχει ως σκοπό την ενδυνάμωση της εξωτερικής και επεκτατικής πολιτική» επισημαίνεται ήδη από την αρχή της ανακοίνωσης, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως «οι εθνικιστικές κορόνες από τους αρχηγούς κρατών, είτε σε διακρατικές, είτε σε άλλες δηλώσεις, εξυπηρετούν στον αποπροσανατολισμό των λαών από τα πραγματικά ζητήματα και τα διακρατικά παιχνίδια».
 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

 
«Η επίσκεψη του Ερντογάν στην Θράκη είναι καθαρά μια επίσκεψη που έχει ως σκοπό την ενδυνάμωση της εξωτερικής και επεκτατικής πολιτικής, που εδώ και χρόνια προσπαθεί να προβάλλει ο δικτάτορας, συνήθως για εσωτερική κατανάλωση και την ενδυνάμωση του ακραίου εθνικισμού (το κόμμα των γκρίζων λύκων) που προσπαθεί να πάρει προς το μέρος του, για να ισχυροποιήσει την θέση του διότι πλέον ο μισός πληθυσμός των Τούρκων είναι εναντίων του.

Ο δικτάτορας Ερντογάν, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα που για κατά πολλούς ήταν στημένο και για άλλους ελεγχόμενο, επωφελήθηκε από αυτό, αποκτώντας την δυνατότητα να αυξήσει την εξουσία του και να γίνει ο σουλτάνος που πάντα ήθελε και μέσω ενός στημένου δημοψηφίσματος, με δύο εκατομμύρια ψηφοδέλτια χωρίς σφραγίδα, εκβιασμούς, ξυλοδαρμούς, βασανιστήρια σε όσους αντιστέκονται, αλλά και σε απλούς πολίτες που είναι απλά αντίθετοι. Εάν δεν υπήρχε η τρομοκρατία, ο Ερντογάν θα έχανε το δημοψήφισμα με αποτέλεσμα να χάσει την απόλυτη εξουσία. Μετά το δημοψήφισμα απολύθηκαν από τις δουλειές τους και φυλακίστηκαν αλλά και βασανίστηκαν χιλιάδες Τούρκοι. Οι μεγαλύτερες και οι πιο κοσμικές πόλεις της Τουρκίας είναι εναντίον του.

Ο Ερντογάν και το κόμμα του το AKP είναι αυτοί που έχουν κάνει σφαγές στην Τουρκία και στην Μέση Ανατολή και ιδιαίτερα στον Κουρδικό Λαό. Θα πρέπει να καταλάβουμε στην Ελλάδα και ειδικά στην περιοχή της δυτικής Θράκης ότι το κράτος της Τουρκίας δολοφονεί και καταπιέζει τους ίδιους τους Τούρκους πολίτες. Η ιστορία έχει δείξει ότι ο πραγματικός μας εχθρός είναι το κράτος και ο εθνικισμός που ευθύνονται για όλα τα εγκλήματα της ανθρωπότητας, όπως για παράδειγμα οι γενοκτονίες και οι εθνοκαθάρσεις που γίνανε από εθνικιστικές πολιτικές με βοήθεια παρατακτικών ομάδων και όχι από τον απλό λαό. Οι πολίτες της δυτικής Θράκης δεν πρέπει να διχαστούν, αλλά ενωμένοι να απομονώσουν και να τσακίσουν τους φασίστες σαν τον Ερντογαν, αλλά και οποιαδήποτε άλλη φασιστική και εθνικιστική ιδεολογία.

Οι εθνικιστικές κορόνες από τους αρχηγούς κρατών, είτε σε διακρατικές, είτε σε άλλες δηλώσεις, εξυπηρετούν στον αποπροσανατολισμό των λαών από τα πραγματικά ζητήματα και τα διακρατικά παιχνίδια. Στην περίπτωση του ελληνικού και τουρκικού κράτους η πραγματική ουσία δεν έχει να κάνει με εθνικά θέματα, αλλά με κοινά συμφέροντα των δύο κρατών.

Το προσφυγικό ζήτημα με τα ευρωπαϊκά κονδύλια για την διαχείριση των προσφύγων είναι κάτι που ενδιαφέρει εξίσου τα δυο κράτη για διαφορετικούς λόγους.

Ο ρόλος της Τουρκίας στο συριακό και η ενδυνάμωση της ως η ισχυρότερη δύναμη στην περιοχή και παράλληλα μέλος του ΝΑΤΟ στο οποίο σύμμαχος είναι και το ελληνικό κράτος είναι ένα ακόμη ζήτημα.

Τέλος, η τρομοκρατία γενικότερα και ειδικότερα οι αριστερές και αναρχικές οργανώσεις στο εσωτερικό τους, φαίνεται να ενοχλούν τα δύο κράτη περισσότερο από το ISIS το οποίο υποτίθεται πως πολεμάει το ΝΑΤΟ. Άλλωστε, δεν είναι τυχαίες οι συλλήψεις με συνοπτικές διαδικασίες των εννιά Τούρκων/ Κούρδων αγωνιστών της αριστεράς από τις ελληνικές αρχές με αβάσιμες κατηγορίες και η δημοσίευση των στοιχείων τους στα κανάλια. Ένα δωράκι στον Ερντογάν το οποίο ενοχλεί και την Ελλάδα σε αντίθεση με τους οχτώ Τούρκους αξιωματικούς που μάλλον είναι χρήσιμοι».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.