Τιτλοι τελους για την πανεπιστημιακη αστυνομια – Εφιππο τμημα επιθυμει να ιδρυσει ο Μηταρακης

Δεν έγινε αποδεκτή η πρότασή του από τον Πρωθυπουργό

Προς πλήρη επανασχεδιασμό του ρόλου, αλλά και της μορφής της πανεπιστημιακής αστυνομίας προσανατολίζεται το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με τον αρμόδιο υπουργό, Νότη Μηταράκη σε τηλεοπτική του συνέντευξη να θέτει τους νέους άξονες λειτουργίας της.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και αναφερόμενος στην φύλαξη στα Πανεπιστήμια, ο κ.Μηταράκης είπε ότι επανασχεδιάζεται ο ρόλος σε σχέση με τη μορφή που είχε αρχικώς. «Δεν θα μπαίνει μέσα στα πανεπιστήμια για να κάνει τον θυρωρό. Ο ρόλος της Αστυνομίας θα είναι επικουρικός και θα μπαίνει στα πανεπιστήμια όταν χρειάζεται», είπε.

Ο κ. Μηταράκης τόνισε επίσης ότι «θα πρέπει τα ίδια τα πανεπιστημιακά ιδρύματα να έχουν πιο ενεργό ρόλο στην φύλαξή τους, καθώς δεν είναι ο ρόλος της Αστυνομίας αυτός, αλλά να παρεμβαίνει σε περιστατικά αξιόποινων πράξεων».

Με αφορμή τα επεισόδια στη Βεΐκου, ο κ. Μηταράκης σχολίασε ότι η ΕΛ.ΑΣ. προσπαθεί να αποφύγει γενικευμένη βία. «Θα μπορούσαμε να είχαμε πολλούς τραυματισμούς, το αποφύγαμε, ελέγξαμε την περίμετρο για να μην ξεφύγει» σημείωσε.

Επιπλέον, έγινε γνωστό ότι ο Νότης Μηταράκης υπέγραψε χθες τη δημιουργία έφιππου τμήματος στην αστυνομία το οποίο θα αποτελείται από έξι άλογα και αναβάτες αστυνομικούς.Υπογράμμισε δε ότι προτεραιότητες είναι η αντιμετώπιση των θεμάτων καθημερινότητας, τα ζητήματα της εφηβικής παραβατικότητας και η προστασία του πανεπιστημίακου άσυλου.

“Όχι” από τον Μητσοτάκη στην έφιππη ομάδα

Αξίζει να σημειωθεί ωστόσο πως σε σχετικό ερώτημα που δέχτηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης στην σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο ίδιος τόνισε πως η πρόταση δεν έγινε αποδεκτή από τον Πρωθυπουργό.

Ειδικότερα όπως ανέφερε «Προτάθηκε από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νότη Μηταράκη η σύσταση έφιππης ομάδας στην Ελληνική Αστυνομία και η πρόταση δεν έγινε αποδεκτή από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.