Τις θεσεις του ΚΚΕ για τη φυσικη αγωγη στην εκπαιδευση

Παρουσιάζουν την Παρασκευή 1 Απριλίου η Τ.Ε. Ροδόπης του ΚΚΕ και το Τ.Σ. Ροδόπης της ΚΝΕ

Εκδήλωση με θέμα «Η Φυσική Αγωγή στην Εκπαίδευση-Θέσεις του ΚΚΕ» διοργανώνουν από κοινού η Τομεακή Επιτροπή Ροδόπης του ΚΚΕ και το Τομεακό Συμβούλιο Ροδόπης της ΚΝΕ. Η Εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 1 Απριλίου και ώρα 19.00 στο Πολυλειτουργικό Κέντρο του Δήμου Κομοτηνής. 

Προλογίζοντας την εκδήλωση, οι δύο οργανώσεις σε κοινή τους ανακοίνωση σημειώνουν: 

«Η εκδήλωση αυτή αφορά μια συζήτηση, που το ΚΚΕ θέλει να ανοίξει πλατιά στο λαό, για το ρόλο και τη σημασία της οργανωμένης Φυσικής Αγωγής στο χώρο της εκπαίδευσης, χωρίς παράλληλα να παραγνωρίζεται το γεγονός ότι η σωματική δραστηριότητα αποτελεί ανάγκη για όλες τις ηλικίες. Στα πλαίσια αυτής καλεί όλο το λαό και τη νεολαία της Ροδόπη και ιδιαίτερα Γυμναστές, μέλη Αθλητικών Σωματείων και Συλλόγων, Προπονητές, Φοιτητές των ΤΕΦΑΑ και ανθρώπους αθλητισμού να συμμετέχουν.
 
Στις σημερινές συνθήκες έντασης της επίθεσης ενάντια στο λαό και τη νεολαία το ΚΚΕ που δεν σταμάτησε στιγμή να εναντιώνεται σ’ αυτήν και ταυτόχρονα να προτείνει και να αγωνίζεται για την ουσιαστική διέξοδο προς όφελος του λαού, έχει επεξεργαστεί θέσεις και προτάσεις διεκδίκησης για τον τομέα της Φυσικής Αγωγής και του Αθλητισμού και ιδιαίτερα στον τρόπο που εντάσσονται στο εκπαιδευτικό σύστημα. Πρόκειται για μια σύνθετη και σημαντική δραστηριότητα που με τις κατάλληλες συνθήκες μπορεί ν’ αναπτυχθεί και να λειτουργήσει δημιουργικά στο χώρο του σχολείου. Μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στη ζωή των παιδιών των λαϊκών οικογενειών, στη διαμόρφωση του χαρακτήρα τους, να δώσει ανάσες ανακούφισης και διεξόδου στα ενδιαφέροντα τους σε αντίθεση με τα κάθε λογής “σκουπίδια” που τους σερβίρει σήμερα το κυρίαρχο σύστημα. Να αντισταθμίσει με σύγχρονα μέσα και μεθόδους το τεράστιο “κινητικό έλλειμμα” που συσσωρεύεται στα παιδιά στις μέρες μας, από την παρατεταμένη καθήλωσή τους στα θρανία, μπροστά στον υπολογιστή ή στην τηλεόραση.
 
Στα πλαίσια αυτά τον περασμένο Δεκέμβρη το ΚΚΕ κυκλοφόρησε μια καλαίσθητη έκδοση 22 σελίδων με τις θέσεις του Κόμματος για τη Φυσική Αγωγή στην Εκπαίδευση».
 
Η παρουσίαση θα γίνει από τον Υπεύθυνο του τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Θοδωρή Λιάπη και θα ακολουθήσει διάλεξη με θέμα «Η διατροφή στη Φυσική Αγωγή» από τον Κοσμήτορα του ΣΕΦΑΑ Αθηνών Νίκο Γελαδά».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.