Τις πταιει για το κλεισιμο της Olympus Bank;

Αντιπαράθεση για τα αίτια του κλεισίματος στο Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜΘ, στη συζήτηση για την στήριξη των 43 εργαζομένων

Αντιπαραθέσεις, όχι τόσο για το ίδιο το ψήφισμα, αλλά για τους λόγους που τελικά έκλεισε η Olympus Bank, δημιούργησε στο Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜΘ η πρόταση ψηφίσματος που κατέθεσε η παράταξη της Περιφερειακής Σύνθεσης, που ζητά την στήριξη των εργαζομένων σε αυτή και την απορρόφησή τους από την Εθνική Τράπεζα.

Να θυμίσουμε πως πριν από περίπου μία εβδομάδα, η Τράπεζα της Ελλάδος ανακάλεσε την άδεια της Συνεταιριστικής Τράπεζας Όλυμπος (πρώην συνεταιριστική τράπεζα Δράμας που είχε προκύψει μετά από συγχώνευση της συνεταιριστικής Δράμας και της συνεταιριστικής Έβρου υπέρ της πρώτης), με τις καταθέσεις της τράπεζας να αποτελούν πλέον κομμάτι του παθητικού της Εθνικής Τράπεζας.

Η εξέλιξη αυτή όμως αφήνει έκθετους 43 εργαζόμενους στην τράπεζα, με την παράταξη να ζητά την απορρόφησή τους από την τράπεζα που ανέλαβε τους λογαριασμούς των καταθετών, όπως έγινε και σε ανάλογες περιπτώσεις σε άλλες περιοχές της χώρας.

Το θέμα αποτέλεσε αφορμή για μια ιδιότυπη αντιπαράθεση μεταξύ του Περιφερειάρχη ΑΜΘ και της αντιπολίτευσης, με τον κ. Μέτιο να προτείνει το θέμα να συζητηθεί σε επόμενη συνεδρίαση πιο διεξοδικά, τόσο για το μέλλον των εργαζομένων, αλλά και για τους λόγους που η τράπεζα έφτασε στην κατάρρευση, κάτι που όμως δεν έκαναν δεκτό οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης, με αρκετούς να συμφωνούν με την διεξαγωγή συζήτησης για τους λόγους του κλεισίματος, αλλά τονίζοντας την άμεση ανάγκη να στηριχθούν οι εργαζόμενοι, που δεν μπορεί να περιμένει.

Κατά τη συζήτηση του ψηφίσματος, υπήρξε αντιπαράθεση για το θέμα της τράπεζας, και τα προβλήματα που αυτή δημιουργεί τόσο στους εργαζόμενους, όσο και στους μετόχους της, μιας και σε αντίθεση με τους καταθέτες, δεν έχει υπάρξει πρόβλεψη για αυτούς, με αναφορές πως υπάρχουν πολλοί που πλήττονται στη Δράμα.

Μάλιστα ο κ. Μέτιος εξέφρασε την άποψη πως το ψήφισμα αποτελεί προσπάθεια να σταματήσει η συζήτηση μόνο στους εργαζόμενους, και να κλείσει ο κύκλος του θέματος εκεί χωρίς να συζητηθούν τα αίτια του κλεισίματος, για αυτό και πρότεινε στην παράταξή της Νέας Περιφερειακής Αναγέννησης να απέχει από την ψήφιση του, όπως και έγινε, με το ψήφισμα να εγκρίνεται ομόφωνα, απεχόντων όμως των Περιφερειακών Συμβούλων της διοικούσας παράταξης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.