Τις προσπαθειες για τη δημιουργια ενος ισχυρου τουριστικου brand εκκινα ο Δημος Μαρωνειας – Σαπων

Το δημοτικό συμβούλιο υπερψήφισε ομοφώνως την πρώτη πρόταση της Επιτροπής Τουρισμού και Πολιτισμού

Περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός νέου ψηφιακού αποθετηρίου οπτικοακουστικού υλικού, τη διεκδίκηση περισσότερων γαλάζιων σημαιών και την ανάδειξη των ανταγωνιστικών χαρακτηριστικών της περιοχής

Την ομόφωνη έγκριση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Μαρωνείας – Σαπών έλαβε η πρώτη πρόταση που κατέθεσε η νεοσύστατη Επιτροπή Πολιτισμού και Τουρισμού.

Στη συνεδρίαση της 29ης Νοεμβρίου τα μέλη της Επιτροπής κατέθεσαν μια πρόταση – μελέτη που αφορά στην καλύτερη δυνατή προετοιμασία της δημοτικής αρχή για την ανάδειξη της περιοχής ως τουριστικό προορισμό, αρχής γενομένης από την πρόταση της δημιουργίας ενός ψηφιακού αποθετηρίου, σύμφωνου με τα σύγχρονα δεδομένα, οπτικοακουστικό υλικό που θα χρησιμοποιηθεί σε κάθε δράση και για κάθε σκοπό που αφορά στην ανάδειξη της περιοχής, από τουριστικά έντυπα, διαφημίσεις και ηλεκτρονικά μέσα όσο και σε κάθε ενδεδειγμένο τρόπο προβολής.

Όπως εξήγησε μιλώντας στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» ο πρόεδρος της Επιτροπής κ.Μιχάλης Βασιλειάδης ο ρόλος της επιτροπής είναι συμβουλευτικός και πάνω σε αυτή τη λογική η επιτροπή προτείνει την έναρξη μιας προσπάθειας ολοκληρωμένης και σύγχρονης προβολής «από την αρχή και νοικοκυρεμένα» όπως τόνισε ο ίδιος «σε ένα πλαίσιο σύμφωνο με τις κείμενες διατάξεις,  τις οδηγίες του ΕΟΤ αλλά και τις απαιτήσεις των επισκεπτών σήμερα».

Η Μαρώνεια στο επίκεντρο

Το δημοτικό συμβούλιο όπως εξήγησε αντιλαμβανόμενο την σημαντική της απόφασης αλλά και του «στοιχήματος» της ανάπτυξης του τουριστικού προϊόντος της περιοχής υπερψήφισε την πρόταση ομόφωνα,  με τα επόμενα στάδια αλλά και τους τρόπους προβολής να εξειδικεύονται από επαγγελματίες της προβολής και της διαφήμισης που θα κληθούν να αναλάβουν το έργο.

Πρόκειται βέβαια όπως τόνισε για μία χρονοβόρα διαδικασία επί της οποίας θα απαιτηθεί χρόνος και υπομονή ωστόσο γίνεται από την αρχή ώστε να στηθεί σε γερές βάσεις, με στόχο τη δημιουργία ενός brand του Δήμου Μαρωνείας –  Σαπών, βασισμένο σε όλα τα ανταγωνιστικά χαρακτηριστικά της περιοχής, με την Μαρώνεια και το αρχαίο θέατρο «στην αιχμή του δόρατος», τις παραλίες και την φυσική ομορφιά του τόπου καθώς και τον αγροτοδιατροφικό τομέα στο επίκεντρο.

Όπως εξήγησε ο κ. Βασιλειάδης στο πλαίσιο αυτό συζητήθηκε και η ανάγκη διεκδίκησης περισσότερων βραβευμένων με γαλάζια σημαία του ΕΟΤ ακτών του Δήμου.  

Ο ίδιος έσπευσε να ευχαριστήσει τόσο τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου για την ομόφωνη απόφαση όσο και τα μέλη της Επιτροπής Τουρισμού και Πολιτισμού που όπως τόνισε είναι «γνώστες» των τομέων επί των οποίων καλούνται να εργαστούν και αναμένεται να καταθέσουν και άλλες προτάσεις στο αμέσως επόμενο μέλλον.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.