Τις καταστροφες λογω πλημμυρων στον Δημο Αρριανων φερνει στο ΠΣ η Ανεξαρτητη Ενωτικη Πρωτοβουλια

Ρωτούν την διοίκηση της ΠΑΜ-Θ για τις έως τώρα κινήσεις αλλά και τον μελλοντικό προγραμματισμό για την αντιμετώπισή τους

Τα προβλήματα που δημιούργησαν οι καταστροφές στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητας ΠΑΜΘ εξαιτίας των πρόσφατων πλημμυρικών φαινομένων στον Δήμο Αρριανών φέρνει στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης η Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία.

Με επερώτησή της προς τον κ. Περιφερειάρχη Α.Μ.Θ. Χρήστο Μέτιο, τον κ. Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος, Υποδομών και Μεταφορών Δημήτριο Γαλανόπουλο και τον κ. Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ροδόπης Νικόλαο Τσαλικίδη η περιφερειακή παράταξη απαριθμούν τα προβλήματα που δημιούργησαν τα πρόσφατα πλημμυρικά φαινόμενα, ρωτώντας την διοίκηση της Περιφέρειας για τις ενέργειες που έγιναν αλλά και τον προγραμματισμό όσων απαιτούνται να γίνουν για την αντιμετώπισή τους.

Το κείμενο της επερώτησης, η οποία θα αναπτυχθεί σε επερχόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο από τον Επικεφαλής της Παράταξης Περιφερειακό Σύμβουλο Π.Ε. Ροδόπης Κώστα Κατσιμίγα και συνυπογράφει και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε. Ροδόπης Χρήστος Χατζηπέμου έχει ως εξής:

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ

Θέμα: Προβλήματα από καταστροφές στο οδικό δίκτυο και πλημμυρικά φαινόμενα στο Δήμο Αρριανών αρμοδιότητας ΠΑΜΘ.

Μετά τις πρόσφατες πλημμύρες που έπληξαν και την Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης σημειώθηκαν σημαντικές ζημιές στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητας της ΠΑΜΘ που βρίσκονται μέσα στα Διοικητικά Όρια του Δήμου Αρριανών. Συγκεκριμένα:

  • Καταστράφηκε η ιρλανδική διάβαση στον επαρχιακό δρόμο με αριθμ. 8, στη θέση του ποταμού Λίσσου όπου πλησίον βρίσκεται η υπό κατασκευή γέφυρα, με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η διέλευση και οι κάτοικοι προκειμένου να μεταβούν από τα Αρριανά στην Φιλύρα κινούνται μέσω Μύστακα, Τσιφλικίου και Αρίσβης διανύοντας 20 χιλιόμετρα αντί για 8.
  • Καταστράφηκε σημειακά το οδικό δίκτυο της επαρχιακής οδού με αριθμ. 5 μεταξύ Φιλύρας και Άγρας. Συγκεκριμένα υποχώρησαν τα ερείσματα και μέρος του οδοστρώματος.

Έντονα πλημμυρικά φαινόμενα και καταστροφές παρατηρήθηκαν και στον οικισμό Λύκειο.

Ερωτάται η Διοίκηση:

  1. Ποιες ήταν οι άμεσες ενέργειες της Περιφέρειας για την αντιμετώπιση των καταστροφών στις υποδομές αρμοδιότητάς της και  την άρση της επικινδυνότητας.
  2. Ποιος είναι ο προγραμματισμός για παρεμβάσεις και ποια τα χρονοδιαγράμματα.
  3. Πότε θα δοθεί έστω και προσωρινά αλλά με ασφάλεια η κυκλοφορία ανάμεσα σε Αρριανά και Φιλύρα.

Τέλος, ερωτάσθε εάν στα πλημμυρικά φαινόμενα και στις καταστροφές στο Λύκειο ενοχοποιούνται υποδομές της Περιφέρειάς μας (ρέματα, τεχνικά έργα κλπ) και εάν υπάρχει προγραμματισμός για την αντιμετώπισή τους σε συνεργασία με τον Δήμο Αρριανών.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.