Τις αποζημιωσεις προς τους δημοτες απο τη λειτουργια ΑΠΕ διεκδικει ο Ε. Στυλιανιδης

Πάνω από 1,7 εκ. ευρώ ανταποδοτικά οφείλει η ΔΕΗ στη Ροδόπη σύμφωνα με υπολογισμούς

Με Κοινοβουλευτική του Ερώτηση προς τον αρμόδιο Υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος κ. Κώστα Σκρέκα, ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης ζητά την επίσπευση από τη ΔΕΗ της προβλεπόμενης από το νόμο αποζημίωσης για κάθε μεμονωμένο δημότη-καταναλωτή ρεύματος σε Δήμους που φιλοξενούν επενδύσεις εναλλακτικής ενέργειας ΑΠΕ, τονίζοντας πόσο σημαντικό είναι αυτό για τα νοικοκυριά αλλά και για την τοπική οικονομία.

Συγκεκριμένα ο βουλευτής επισημαίνει αναλυτικά στην ερώτησή του:

«Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία ΦΕΚ Αρ. Φύλλου 3497/ 29 Δεκεμβρίου 2014 άρθρο 1, η ΔΕΗ δεσμεύεται να παρέχει αντισταθμιστικά οφέλη, όχι μόνο στους Δήμους που φιλοξενούν επενδύσεις ΑΠΕ αλλά και στους δημότες τους που είναι καταναλωτές ρεύματος. Αυτός ο εκπτωτικός συμψηφισμός με το κόστος του ρεύματος λειτουργεί και ως ένα πρόσθετο κίνητρο για την αποδοχή τέτοιων φιλικών προς το περιβάλλον μορφών ενέργειας από τις τοπικές κοινωνίες.

Στους δημότες των ΟΤΑ του Νομού Ροδόπης έχουν να αποδοθούν αυτά τα αντισταθμιστικά οφέλη εδώ και μερικά χρόνια. Υπολογίζεται ότι η ΔΕΗ οφείλει ανταποδοτικά πάνω από 1,7 εκ. ευρώ, ποσό σημαντικό για τη στήριξη των ακριτικών οικογενειών και φυσικά για την τόνωση της τοπικής οικονομίας.

Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

1. Πόσο είναι το ακριβές χρηματικό ποσό που οφείλεται στους δημότες του Ν. Ροδόπης;

2. Γιατί καθυστερεί η καταβολή – συμψηφισμός του και πότε προβλέπεται να καταβληθεί;».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.