Την τροποποιηση των κριτηριων για το επιδομα θερμανσης ζητα ο Ν. Χαριτοπουλος

Ο δήμαρχος Μαρωνείας – Σαπών ζητά την επέκταση του μέτρου και για όσους χρησιμοποιούν καυσόξυλα

Την τροποποίηση των κριτηρίων για το επίδομα θέρμανσης, ώστε να υπαχθούν και όσοι κάτοικοι Οικισμών του Δήμου Μαρωνείας – Σαπών χρησιμοποιούν καυσόξυλα ζητά με επιστολή του προς τον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα ο Δήμαρχος κ. Ντίνος Χαριτόπουλος.

Όπως επισημαίνεται στην σχετική επιστολή η σχετική υπουργική απόφαση εξαιρεί από το μέτρο οικισμούς του Δήμου, όπου οι κάτοικοι χρησιμοποιούν καυσόξυλα για τη θέρμανση τους, όπως οι οικισμοί Κρωβύλη, Ασκητές, Ξυλαγανή κ.ά.

Αναλυτικά το κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

«Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Ευτυχισμένο και Δημιουργικό το 2021!
Με την παρούσα επιθυμώ να σας καταθέσω το αίτημα αποκατάστασης της αδικίας σε βάρος των κατοίκων των οικισμών Κρωβύλης, Ασκητών, Ξυλαγανής κ.ά., του Δήμου Μαρωνείας – Σαπών, οι οποίοι με βάση τις προϋποθέσεις που τίθενται με την απόφαση Σας Α.1275(ΦΕΚ5567/17-12-20 τ.Β.) ουσιαστικά αποκλείονται από το επίδομα θέρμανσης όσοι χρησιμοποιούν καυσόξυλα.

Οι κάτοικοι των οικισμών του Δήμου μας διαβιούν σε περιοχές απομακρυσμένες από τα αστικά κέντρα, σε συνθήκες δύσκολων καιρικών φαινόμενων που απαιτούν τη χρήση καυσόξυλων για τη θέρμανση τους.

Σύμφωνα με τα κριτήρια που θέτει η απόφαση Σας οι κάτοικοι πολλών οικισμών του Δήμου μας εξαιρούνται από την επιδότηση θέρμανσης, γεγονός που εντείνει τα προβλήματα αξιοπρεπούς διαβίωσης τους.

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Σας παρακαλούμε να προχωρήσετε στην έκδοση νέας απόφασης, με την οποία να προσδιορίζονται συντελεστές επιδότησης θέρμανσης που θα επιτρέπουν την υπαγωγή σ’ αυτήν των κατοίκων των οικισμών του Δήμου Μαρωνείας – Σαπών».

Φωτογραφία: Eurokinissi

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.