Την συνεχεια των αγωνων της εργατικης ταξης και του λαικου κινηματος και εντος της Βουλης επιδιωκει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Η κεντρική πολιτική της ομιλίας πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή το απόγευμα του Σαββάτου

Την κεντρική πολιτική εκδήλωση εν όψει των εκλογών διοργάνωσε το απόγευμα του Σαββάτου, 6 Μαΐου, η τοπική επιτροπή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ροδόπης, με κεντρικό σύνθημα των υποψηφίων τη συνέχεια των ήδη κατατεθειμένων στο ευρύ κοινό αγώνων της εργατικής τάξης και του λαϊκού κινήματος και μετά τις εκλογές.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τον λόγο έλαβαν ο κ.Θρασύβουλος Τζιάρας, υποψήφιος βουλευτής Ροδόπης, ο Χρήστος Νομίδης, υποψήφιος βουλευτής Β’ Πειραιά, καθώς και ο κ.Στέφανος Μακρυγιάννης, πρόεδρος του ΣΕΠΕ Ροδόπης, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε και ο υποψήφιος βουλευτής επικρατείας, ο Ροδοπίτης κ.Μουσταφά Τσολάκ Αλή.

«Οι εργαζόμενοι να διαχειριστούμε τον πλούτο που υπάρχει στην Ελλάδα»

Την συνέχεια των αγώνων που εδώ και δεκαετίες έχουν δοθεί από τα μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο πλευρό της εργατικής τάξης και του λαϊκού κινήματος, υπογράμμισε στις δηλώσεις του ο κ.Θρασύβουλος Τζιάρας, ο οποίος στις προσεχείς εκλογές της 21ης Μαΐου, κατέρχεται ως υποψήφιος βουλευτής Ροδόπης. «Ο καπιταλισμός διεθνώς και στην Ελλάδα περνάει κρίση» ανέφερε κάνοντας λόγο για ένα σύστημα «όχι μόνο άδικο, άνισο και βάρβαρο, αλλά για ένα σύστημα που πλέον δεν μπορεί να προσφέρει τα στοιχειώδη στους εργαζόμενους και παντού».

«Δεν είναι απλά οι ανισότητες που δημιουργεί, αλλά βλέπουμε μια τρομερή φτωχοποίηση του κόσμου, πολέμους, ρατσισμό, πανδημία, καταστροφή του περιβάλλοντος και της διατροφικής αλυσίδας που στον αιώνα που ζούμε, με την τεχνολογία και τα μέσα που διαθέτουμε θα έπρεπε να είναι αδιανόητο» ανέφερε, για να τονίσει πως η προσπάθεια της ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε αυτές τις εκλογές επικεντρώνεται στην  προσπάθεια κατανόησης του γεγονότος ότι «ως χώρα ζούμε μια αργόσυρτη οικονομική κρίση, η οποία από το 2019 έως και σήμερα δεν έχει βελτιωθεί παρόλα τα βάρβαρα μέτρων όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, την ώρα που το χρέος του ελληνικού κράτους αυξάνεται».

«Οποιαδήποτε κυβέρνηση και αν βγει θα έχει να αντιμετωπίσει αυτό το πράγμα» ανέφερε για να εξηγήσει πως «η λύση είναι ότι κόντρα με την Ε.Ε. και όλες τις επιταγές της και τις επιταγές του συστήματος, μπορούμε οι εργαζόμενοι να διαχειριστούμε τον πλούτο που υπάρχει στην Ελλάδα».

Ο κ.Τζιάρας έκανε ειδική μνεία στα αποτελέσματα των ιδιωτικοποιήσεων, από τα τρένα που στοίχησαν ζωές, τα νοσοκομεία τον καιρό της πανδημίας που αντί της ενίσχυσής τους, είδαμε απολύσεις κ.α. απέναντι στα οποία το εργατικό κίνημα «απάντησε» με απεργία. Ο ίδιος εξέφρασε την άποψη πως «ο έλεγχος των εργαζομένων θα είχε αποτρέψει την δολοφονία των παιδιών στα Τέμπη, όπως ο αγώνας των φοιτητών δεν επέτρεψε την αστυνομία στα πανεπιστήμια». «Όλες αυτές οι νίκες θα συνεχιστούν ώστε να διεκδικήσουμε όχι μόνο αυτά που έχουμε χάσει, αλλά και όλα αυτά που μπορούμε να έχουμε για να ζούμε αξιοπρεπώς στη χώρα μας, για να σταματήσουμε τους πολέμους, τις δολοφονίες των μεταναστών στον Έβρο και το Αιγαίο, για να σταματήσουμε την καταστροφή του περιβάλλοντος και στην Ελλάδα» κατέληξε ο ίδιος.

«Οι μάχες που δόθηκαν τα προηγούμενα χρόνια τώρα και στην Βουλή»

Ως την προσπάθεια της ΑΝΤΑΡΣΥΑ να εκφράσει στο κεντρικό πολιτικό σκηνικό τα αιτήματα των αγώνων και όλων των «μαχών» που δόθηκαν τα προηγούμενα χρόνια, απέναντι στις αντιλαϊκές πολιτικές και τις επιθέσεις των κυβερνήσεων, ενάντια στα μνημόνια και τα πολεμοκάπηλε όπως τα χαρακτήρισε σχέδια κάποιων, όρισε το διακύβευμα των εκλογών ο κ.Χρήστος Νομίδης, υπογραμμίζοντας πως αν «όλες αυτές οι μάχες αποκτήσουν μια πολιτική έκταση στις εκλογές, τότε θα υπάρχει μια πιο ολοκληρωμένη σύγκρουση και ρήξη ώστε να μην είμαστε αναγκασμένοι, κάθε φορά, σε αυτό το “Σισύφειο” έργο να αποκρούουμε τις επιθέσεις που δεχόμαστε».

«Θεωρούμε ότι οι εργαζόμενοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα και η νεολαία εμπιστεύονται τους αγώνες για τους οποίους παλεύουμε μαζί να τους και τους καλούμε να εμπιστευτούν και στον πολιτικό και τον εκλογικό αγώνα και στις κάλπες ώστε να ενισχύσουν τις δυνάμεις της επαναστατικής και αντικαπιταλιστικής αριστεράς, να ενισχύσουν την ΑΝΤΑΡΣΥΑ» πρόσθεσε.

«Χρειάζεσαι και εσύ σήμερα για ένα ισχυρό εργατικό κίνημα»

Τη συνέχεια των αντιλαϊκών μέτρων που επιχειρεί το κεφάλαιο και το πολιτικό προσωπικό οποιασδήποτε απόχρωσης και έκφανσης και μετά τις εκλογές υπογράμμισε ο κ.Στέφανος Μακρυγιάννης, για να υπογραμμίσει πως «η δική μας απάντηση προφανώς είναι ότι και εσύ χρειάζεται και σήμερα και μετά τις εκλογές για ένα ισχυρό εργατικό λαϊκό κίνημα, το οποίο θα αντιπαλέψει τις επιταγές της Ε.Ε., τα πολεμοκάπηλα σχέδια του ΝΑΤΟ  και ο,τιδήποτε χειροτερεύει και βαθαίνει την εκμετάλλευση της ζωής των ανθρώπων». 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.