Την Πεμπτη στη Βουλη η συζητηση σε επιπεδο αρχηγων για τις πυρκαγιες

Π. Μαρινάκης: «Η διαδικασία των αποζημιώσεων και των αποκαταστάσεων θα κινηθεί με ταχύτητα»

Την πρόθεση της κυβέρνησης να χορηγηθούν άμεσα οι αποζημιώσεις στους πληγέντες από τις μεγάλες πυρκαγιές του εφετινού καλοκαιριού εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Γνωστοποίησε, δε, πως την ερχόμενη Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί στη Βουλή η προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή για τις πυρκαγιές και την Πολιτική Προστασία.

«Όλος ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται συνεχώς στην πρώτη γραμμή καθ’ όλη την αντιπυρική περίοδο, με στόχο την προστασία πρωτίστως της ανθρώπινης ζωής, των περιουσιών των πολιτών, των κρίσιμων υποδομών και του φυσικού περιβάλλοντος. Η διασφάλιση των υπέρτατων αυτών αγαθών είναι απόλυτη προτεραιότητα για την Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό και συνεχίζουμε καθημερινά την προσπάθεια μαζί με όλα τα σώματα ασφαλείας για την προστασία τους» τόνισε συγκεκριμένα ο κ. Μαρινάκης.

Παράλληλα επεσήμανε πως «την προσεχή Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί συζήτηση προ ημερησίας διάταξης σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων όπου ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα αναφερθεί εκτενώς σε όλα τα στοιχεία γύρω από την αντιπυρική περίοδο, τις πυρκαγιές που έπληξαν τη χώρα μας, αλλά και προτάσεις για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των πυρκαγιών στο νέο κλιματολογικό περιβάλλον που αντιμετωπίζει ο πλανήτης».

Τέλος έκανε γνωστό πως «η διαδικασία των αποζημιώσεων και των αποκαταστάσεων θα κινηθεί με ταχύτητα και το κάναμε πράξη. Η διαδικασία της καταγραφής, αυτοψίας και αποζημίωσης από τα αρμόδια κλιμάκια του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας θα ολοκληρωθεί με την ίδια ταχύτητα και αυτή τη φορά, προκειμένου να μπορέσουν οι πολίτες να αποζημιωθούν το γρηγορότερο δυνατόν».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.