Την παραπομπη στην Επιτροπη Δεοντολογιας της Βουλης του βουλευτη Εβρου Παρη Παπαδακη ζητα ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Τον κατηγορεί πως παρακίνησε πράξεις μίσους

Την παραπομπή του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, Πάρη Παπαδάκη στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Όπως επισημαίνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «παρατηρήθηκε στο διαδίκτυο πλήθος περιπτώσεων παρακίνησης σε πράξεις μίσους εναντίον μεταναστών. Σε αυτές συμμετείχε και ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης, Πάρης Παπαδάκης. Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο κ. Παπαδάκης παρακίνησε σε πράξεις μίσους κατά μεταναστών κατηγορώντας τους για παρακώλυση του έργου των πιλότων στην κατάσβεση των πυρκαγιών».

«Θεωρούμε αυτονόητη την αυτεπάγγελτη παρέμβαση των αρμόδιων αρχών εναντίον του κ. Παπαδάκη», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ξεκαθαρίζοντας ότι «είναι χρέος όλων μας η προάσπιση του κύρους του Κοινοβουλίου, η διαφύλαξη της τήρησης του Συντάγματος, του Κανονισμού της Βουλής και του Κώδικα Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας για να μην αμαυρωθεί ο κοινοβουλευτισμός και πάλι από ενέργειες και νοοτροπίες που μας επιστρέφουν στις πιο μαύρες και σκοτεινές εποχές».

Στο πλαίσιο αυτό, με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής και τον πρόεδρο της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας, ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτης Φάμελλος, ζητεί «την παραπομπή στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, Πάρη Παπαδάκη. Και παράλληλα ζητά την ανάληψη πρωτοβουλιών από το πρόεδρο της Βουλής».

Ακολουθεί η επιστολή το Προέδρου της Κ.Ο. ​του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτη Φάμελλου:

«Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε της Βουλής,
Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας,

Επειδή, ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης Παράσχος Παπαδάκης στις 21.8.2023 ανήρτησε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης το κάτωθι κείμενο: “Σοβαρές πληροφορίες για λαθρομετανάστες που παρακωλύουν το έργο των πιλότων.. καλώ τα μέλη του συλλόγου Αινήσιο Δέλτα να λάβουμε μέτρα… να είστε σε εγρήγορση για να κάνουμε αυτό που ξέρουμε καλά… ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΚΕΡΑΥΝΟΥΣ.. ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΟ ΚΥΡΙΟΙ!!”.

Επειδή σύμφωνα με το άρθρο 2 περ. ε του Κώδικα Δεοντολογίας των μελών του Ελληνικού Κοινοβουλίου, οι Βουλευτές οφείλουν: ε) να συμβάλλουν στην αποτροπή εκδηλώσεων μίσους κατά προσώπων λόγω της φυλετικής ή εθνικής καταγωγής τους, των θρησκευτικών ή πολιτικών πεποιθήσεων τους, του φύλου τους, της ηλικίας τους, της αναπηρίας τους ή του σεξουαλικού προσανατολισμού τους.

Καταθέτω την παρούσα αναφορά ώστε να λάβετε γνώση και να λάβετε την απαραίτητη πρωτοβουλία για να κινηθεί άμεσα η διαδικασία για την παραπομπή του κ. Παπαδάκη στην αρμόδια Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας.

Με εκτίμηση,

Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ

Σωκράτης Φάμελλος»

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.