Την παραιτηση της κυβερνησης εξηγγειλε ο Τσιπρας

Δεν συναινεί σε παραχρήμα εκλογές η ΝΔ, επιθυμεί να λάβει διερευνητική εντολή

Την παραίτηση της κυβέρνησης εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στο διάγγελμα του πριν λίγη ώρα. Ο κ. Τσίπρας αφού έκανε μια μίνι ανασκόπηση των πεπραγμένων της κυβέρνησης σε εσωτερικό και ευρωπαϊκό επίπεδο και αφήνοντας σαφείς αιχμές για το εσωκομματικό μέτωπο εξήγγειλε την παραίτηση της κυβέρνησης. «Θέτω στην κρίση του ελληνικού λαού όλα όσα έπραξα. Ο λαός πρέπει να πάρει τον λόγο, καθώς τα όρια της προηγούμενης λαϊκής εντολής εξαντλήθηκαν. Ο λαός πρέπει να κρίνει, εάν η συμφωνία μπορεί να μας οδηγήσει έξω από τα μνημόνια» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ακολούθως ο κ. Τσίπρας μετέβη στο Προεδρικό Μέγαρο όπου είχε θεσμική συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το σχηματισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης. Ο κ. Τσίπρας ζήτησε από τον Προκόπη Παυλόπουλο να μην προβεί στην παροχή διερευνητικών εντολών στα υπόλοιπα κόμματα καθώς δεν υπάρχει η απαραίτητη. Από τη μεριά του ο κ. Παυλόπουλος τόνισε πως θα ασκήσει στο ακέραιο τις αρμοδιότητές του διασφαλίζοντας τη συνταγματικότητα της διαδικασίας.

Βαγγέλης Μεϊμαράκης

«Η ΝΔ θα λάβει διερευνητική εντολή»

Σε πυκνό πολιτικό χρόνο, συνέντευξη τύπου παραχώρησε ο πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης δηλώνοντας την πλήρη ετοιμότητα της ΝΔ για τις εκλογές δηλώνοντας πως ήταν αναμενόμενο. Ακολούθως έστρεψε τα βέλη του προσωπικά προς τον κ. Τσίπρα χαρακτηρίζοντας τον μάλιστα «ψευτράκο», δηλώνοντας πως η ΝΔ θα λάβει διερευνητική εντολή και δεν συναινεί στην παραχρήμα διενέργεια εκλογών.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.