Την Κυριακη αποφασιζει η ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ και για το ψηφοδελτιο στην Ροδοπη

Μερικές ή και συνολικές θα είναι οι ανακοινώσεις για τη Ροδόπη στην συνεδρίαση της σύμφωνα με τον δημοσιογράφο και μέλος της ΚΠΕ Δάμωνα Δαμιανό

«Η πρόταση μομφής μια πολύ καλή δυνατότητα για τον κ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ να συσπειρώσουν τον ακροατήριό τους προκαλώντας την αντίστοιχη αντισυσπείρωση της Ν.Δ»

Η Ροδόπη αναμένεται να βρίσκεται ανάμεσα στη λίστα των πρώτων ανακοινώσεων επί των ψηφοδελτίων των εθνικών εκλογών που θα εγκρίνει την προσεχή Κυριακή σε συνεδρίασή της η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.

Όπως έκανε γνωστό μιλώντας στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» ο δημοσιογράφος και μέλος της ΚΠΕ κ. Δάμωνας Δαμιανός η επικείμενη συνεδρίαση θα επικυρώσει ένα μεγάλο κομμάτι των ψηφοδελτίων σε επίπεδο επικρατείας, ανάμεσά τους και αυτό της παράταξης στην Ροδόπη, τουλάχιστον κάποιων εκ των υποψηφίων. Ερωτηθείς σχετικά με τα ονόματα του ψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ ο ίδιος αναφέρθηκε στις δημοσιογραφικές πληροφορίες που αφορούν τόσο την υποψηφιότητα του κ. Γιώργου Πεταλωτή όσο και την προαναγγελθείσα υποψηφιότητα του κ. Γιώργου Μανανά, εκφράζοντας τις ευχές του για καλή επιτυχία στο σύνολο των υποψηφίων που αναμένεται να ανακοινωθούν επισήμως.

«Η επανεκλογή του Ιλχάν Αχμέτ συνιστά απόδειξη της πολιτικής ωριμότητας της Δημοκρατικής παράταξης στη Ροδόπη»

Ο ίδιος ωστόσο έσπευσε να υπογραμμίσει την εκ νέου υποψηφιότητα του εν ενεργεία βουλευτή κ.Ιλχάν Αχμέτ υπενθυμίζοντας πως κυρίως στην υποψηφιότητα του βασίστηκε το πολύ μεγάλο ποσοστό του ΠΑΣΟΚ στην Ροδόπη το 2019, που άγγιξε το 22% την ώρα που πανελλαδικά το κόμμα παρέμεινε στο ποσοστό του 8,1%.

«Ο Ιλχάν Αχμέτ ξέρει να δίνει τους αγώνες του και στην παρούσα φάση εκτιμώ ότι η επανεκλογή του συνιστά και μια απόδειξη της πολιτικής ωριμότητας της Δημοκρατικής Παράταξης στη Ροδόπη» ανέφερε ο ίδιος εξηγώντας πως « η πολιτική του παρουσία προσδίδει μία πολιτική ισορροπία, μία νηφαλιότητα στα πολιτικά ήθη του νομού Ροδόπης σε μια εξόχως ταραγμένη περίοδο γι’ αυτήν».

«Γνωρίζετε πολύ καλά όλοι, ότι στη Ροδόπη ο ίδιος τα τελευταία δύο χρόνια έδωσε μια πολύ μεγάλη μάχη με συστήματα που ποτέ κανείς στο παρελθόν μειονοτικός, θα έλεγα δε και χριστιανός, δεν διανοήθηκε να συγκρουστεί. Συγκρούσθηκε με το βαθύ κράτος και το ελληνικό και το τουρκικό και κατόρθωσε σε μια δυσμενή συγκυρία και στα ελληνοτουρκικά αλλά και τοπικά, και ανταπεξήλθε με τρόπο θετικό και προωθητικό για τα ζητήματα της περιοχής μας» πρόσθεσε για να εκφράσει την άποψη πως «και η θετική συνεισφορά των χριστιανών συμπολιτών μας στην επανεκλογή του Ιλχάν Αχμέτ, θα είναι αυτή την φορά καταλυτική».

Ο ίδιος δήλωσε πεπεισμένος ότι σε αυτές τις εκλογές στη Ροδόπη «θα σπάσουν στερεοτυπικές πολιτικές συμπεριφορές του παρελθόντος και οι πολίτες θα ψηφίσουν Ιλχάν Αχμέτ ως μια δημοκρατική απάντηση σε ολοκληρωτικές συμπεριφορές από τα συστήματα που προσπαθούν να καθορίσουν ερήμην της κοινωνίας τις επιλογές προσώπων και πολιτικών συμπεριφορών» μεταφράζοντας την πιθανή επανεκλογή του κ. Ιλχάν Αχμέτ ως «πατριωτικό και δημοκρατικό καθήκον από τους προοδευτικούς πολίτες της πλειονότητας και της μειονότητας στη Ροδόπη».

Εκλογές σε κλίμα πόλωσης

Κληθείς να σχολιάσει την πολιτική επικαιρότητα των ημερών, με πρώτο και κύριο το θέμα των παρακολουθήσεων και τις εξελίξεις σε σχέση και με την πρόταση μομφής που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ο ίδιος έκανε λόγο για μία κίνηση που «πολώνει το κλίμα και αποτελεί μια πολύ καλή δυνατότητα για τον κ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ να συσπειρώσουν τον ακροατήριό τους προκαλώντας βέβαια και την αντίστοιχη αντισυσπείρωση της Ν.Δ» για να σημειώσει πως η εκλογική αναμέτρηση που θα ακολουθήσει το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, θα είναι απολύτως πολωτική, γεγονός που ευνοεί τα δύο κόμματα, που σύμφωνα τουλάχιστον με τις δημοσκοπήσεις, διαθέτουν τα μεγαλύτερα ποσοστά του εκλογικού σώματος.

«Πάμε σε εκλογές στις οποίες ο κ. Μητσοτάκης διαθέτει έναν βολικό αντίπαλο, όπως είναι ο κ. Τσίπρας, γιατί δεν νομίζω ότι από τέτοιου είδους γεγονότα θα πάρουν ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ κεφάλι στις δημοσκοπήσεις» τόνισε κι αυτό όπως εξήγησε «γιατί οι εκλογές κρίνονται στην οικονομία και έχω την αίσθηση λοιπόν ότι οι πολίτες σύμφωνα και με τα πραγματικά δεδομένα της τρέχουσας συγκυρίας δίνουν ένα προβάδισμα στον κ. Μητσοτάκη. Κακώς κατά την άποψή μου, γιατί έχουμε παρά πολλά στοιχεία που συνηγορούν στο γεγονός ότι αμέσως μετά τις επόμενες εκλογές δεν θα ζήσουμε σε ένα ανθηρό οικονομικό περιβάλλον, πέραν των πολιτικών προβλημάτων που έχει η Ελλάδα και των εξωτερικών δυσκολιών και τον εύθραυστο διεθνή μας περίγυρο».

Ερωτηθείς ως προς την στάση του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ στη διαχείριση του σκανδάλου των παρακολουθήσεων ο κ. Δαμιανός θέλησε να υπογραμμίσει τη «συνέπεια, την σταθερότητα και τη θεσμική προσήλωση που επέδειξε από τα τέλη Ιουλίου του 2022» αναδεικνύοντας το θέμα ως μία μέγιστη θεσμική παρεκτροπή και ως ένα θανάσιμο πλήγμα σε ό,τι αφορά τη λειτουργία του κράτους δικαίου στην Ελλάδα.

«Η απίθανη υπόθεση των παρακολουθήσεων μας ξεπερνάει»

«Και αυτό γιατί πιστεύαμε, σχεδόν μισό αιώνα από την μεταπολίτευση και την πτώση της δικτατορίας, ότι τα θέματα αυτά που αφορούσαν στους θεσμούς και το κράτος δικαίου τα είχαμε λύσει» πρόσθεσε τονίζοντας πως «δυστυχώς, η κυβέρνηση Μητσοτάκη αλλά και προηγούμενες κυβερνήσεις, όπως και αυτή των Τσίπρα – Καμένου, απέδειξαν με την λειτουργία τους και την πολιτική τους συμπεριφορά ότι περιφρονούν με τρομακτική άνεση τους θεσμούς και τη διαφάνεια στη λειτουργία του πολιτεύματος».

«Αυτή η απίθανη υπόθεση των παρακολουθήσεων οι οποίες αποδείχθηκε τελικά ότι έγιναν με ενορχήστρωση μέσα από το Μέγαρο Μαξίμου, θα έλεγα ότι μας ξεπερνάει. Δεν μπορούσαμε να φανταστούμε ότι στην εποχή μας από μια αυτοπροβαλλόμενη ως φιλελεύθερη πολιτική παράταξη που έχει συμβάλει στην αποκατάσταση της δημοκρατίας στη χώρα μας και έχει επιδείξει δημοκρατικά αντανακλαστικά, θα αναδεικνυόταν μια τόσο σκληρή περιφρόνηση στο δικαίωμα των πολιτών και ορισμένες φορές δημοσίων λειτουργών, να επικοινωνούν ελεύθερα και χωρίς τον φόβο της παρακολούθησης. Δεν μπορεί, βέβαια, να παρακολουθείται νομίμως με την επίκληση λόγων ασφαλείας ο αρχηγός του τρίτου κοινοβουλευτικού κόμματος ή ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων και σε κάθε περίπτωση δεν μπορεί να παρακολουθούνται δημοσιογράφοι, που απεδείχθη όπως στην περίπτωση του κ. Κουκάκη, ότι απλά έκαναν οικονομικό ρεπορτάζ και διερευνούσαν δοσοληψίες που είχαν να κάνουν με το τραπεζικό σύστημα» πρόσθεσε.

 Όλα αυτά σύμφωνα με τον ίδιο προκαλούν το αίσθημα του δημοκρατικού πολίτη και «σε κάθε περίπτωση υπερτονίζουν τη θετικότητα με τη οποία το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ αντέδρασε χωρίς να επενδύει στη διαμόρφωση ενός τοξικού κλίματος, όπως ακριβώς πράττει αυτή την στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ» υπενθυμίζοντας πως το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ ζήτησε εξ αρχής την σύγκλιση της επιτροπής θεσμών και διαφάνειας της Βουλής, ζήτησε να επιτραπεί η ακρόαση του κ. Ράμμου ως προέδρου της ΑΔΑΕ, γεγονός που αρνείται επιμόνως η κυβέρνηση και ο πρόεδρος της Βουλής, το οποίο επίσης ο ίδιος χαρακτήρισε ως «θεσμική παρέκκλιση από τη δυνατότητα που υπάρχει προκειμένου να ενημερώνεται και να ελέγχει η Βουλή την λειτουργία της ΕΥΠ».

Κλείνοντας ο ίδιος υπογράμμισε πως «δεν μπορεί να υφίσταται σε μια ευρωπαϊκή χώρα σήμερα μια ανέλεγκτη Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών» τονίζοντας πως «μας παραπέμπει σε μια λειτουργία της παλαιάς ΚΥΠ, πριν από το 1974 η οποία έπαιξε καταλυτικό ρόλο σε ανατροπές σε βάρος του πολιτεύματος και των δημοκρατικών θεσμών».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.