Την Κυριακη 10 Σεπτεμβριου η ψηφοφορια για την αναδειξη Προεδρου στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Πού θα στηθούν κάλπες στη Ροδόπη

Την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2023 πραγματοποιούνται οι εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για την ανάδειξη Προέδρου. Οι κάλπες θα ανοίξουν στις 8:00 π.μ. και θα κλείσουν στις 8:00 μ.μ.

Δικαίωμα ψήφου έχουν όλες και όλοι από την ηλικία των 15 ετών και άνω, που είτε έχουν γραφτεί μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία έως τις 9 Σεπτεμβρίου είτε εγγραφούν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ακόμη και την ημέρα διεξαγωγής των εκλογών επιτόπου στα εκλογικά τμήματα.

Όσοι είναι ήδη μέλη και όσοι εγγραφούν την ημέρα της ψηφοφορίας μπορούν να ψηφίσουν σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα ανά την Ελλάδα ακόμη κι αν βρίσκονται εκτός της εκλογικής τους περιφέρειας.

Οι ψηφοφόροι θα πρέπει να έχουν μαζί τους αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης ή βιβλιάριο Υγείας ή άδεια διαμονής ή visa ή μπλε βεβαίωση. Για τη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία ορίζεται καταβολή εκλογικής συνδρομής 2 ευρώ.

Οι μετανάστες και όσοι είναι κάτω των 17 οφείλουν να επιδείξουν νόμιμο έγγραφο που να προκύπτει ταυτοπροσωπία τους, καθώς και τον ΑΜΚΑ τους.

Για τους κατοίκους εξωτερικού η ψηφοφορία θα διεξαχθεί ηλεκτρονικά, την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου από τις 8.00 π.μ. μέχρι τις 8.00 μ.μ. Δικαίωμα ψήφου έχουν τα εγγεγραμμένα μέλη και όσοι εγγραφούν στον isyriza μέχρι και την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου στις 16.00 ώρα Ελλάδας.

Τα σημεία ψηφοφορίας στη Ροδόπη

Ο ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης γνωστοποίησε πως στο νομό μας θα υπάρχουν 6 Εκλογικά Κέντρα με 7 κάλπες:

  1. Στην Κομοτηνή στο Εργατικό Κέντρο (2 κάλπες)
  2. Στον Ίασμο στο Κ.ΑΠ.Η
  3. Στον Μίσχο στον Σύλλογο Νέων
  4. Στην Πελεκητή στο Δημοτικό Κτίριο
  5. Στις Σάπες στο Συνεδριακό Κέντρο
  6. Στα Αρριανά στο Δημαρχείο

ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης: «Η πολιτική δεν μπαίνει στην άκρη»

Παράλληλα απευθύνει ευρύ κάλεσμα συμμετοχής σε όλη την κοινωνία τονίζοντας πως «το θετικό κλίμα του συνεδρίου μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε. Το μεγάλο ζήτημα για εμάς είναι πώς η πολιτική δεν μπαίνει στην άκρη γιατί ακριβώς είναι αυτή που βελτιώνει τη ζωή των ανθρώπων. Για αυτό και άλλωστε είμαστε στην πολιτική. Την επόμενη μέρα ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πρέπει να έχει ενιαία, τεκμηριωμένη και εποικοδομητική παρουσία και παρέμβαση. Βασική προϋπόθεση είναι ο δημοκρατικός ολοκληρωμένος διάλογος, αφήνοντας πίσω τις μάχες χαρακωμάτων εντός του κόμματος, στις οποίες αναλωθήκαμε αντί να αφουγκραζόμαστε και να συνομιλούμε με τον μοναδικό και πολύτιμο σύμμαχό μας: την ελληνική κοινωνία, τους ανθρώπους που παράγουν, που δημιουργούν, που προσπαθούν να ζήσουν με αξιοπρέπεια σε αυτή τη χώρα. Από όλες και όλους εμάς εξαρτάται το πώς θα το διαχειριστούμε, και στη συνέχεια το πώς θα είμαστε αποτελεσματικοί στις επόμενες προκλήσεις που θα έχουμε μπροστά μας. Δυστυχώς ο πολιτικός χρόνος δεν σταματά, γι’ αυτό παράλληλα με όσα καθημερινά ζούμε και πρέπει να ανταποκριθούμε, αυτή τη στιγμή έχει μεγάλη σημασία για όλες και όλους μας να αυξήσουμε τη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία της Κυριακής στις 10 Σεπτεμβρίου».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.