Την καταργηση της εκπτωσης στα τελη κοινοχρηστων χωρων και λαικης αγορας αποφασισε η Οικονομικη Επιτροπη του Δημου Κομοτηνης

Α. Βαφειάδης: «Η Δημοτική Αρχή δείχνει να μην αντιλαμβάνεται την πραγματικότητα της τοπικής οικονομίας»

Την κατάργηση της έκπτωσης που θεσπίστηκε λόγω πανδημίας στα δημοτικά τέλη κοινόχρηστων χώρων και τέλους εβδομαδιαίας λαϊκής αγοράς κατακρίνει σε γραπτή του δήλωση ο δημοτικός σύμβουλος της Σύμπραξης Προοπτικής κ. Ανέστης Βαφειάδης.

Η απόφαση ελήφθη στην πρόσφατη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Κομοτηνής, μέλος της οποίας είναι ο κ. Βαφειάδης, ο οποίος και καταψήφισε την εν λόγω εισήγηση.

Ο κ. Βαφειάδης εξηγεί στη δήλωσή του ότι η αύξηση στα συγκεκριμένα τέλη ανέρχεται στο 40%, εκτιμώντας πως θα έπρεπε λόγω της εντεινόμενης  ενεργειακής κρίσης στην αγορά που έχει ως άμεσο επακόλουθο το αυξανόμενο λειτουργικό κόστος,  να μην αυξηθούν τα τέλη για τις επιχειρήσεις και να παραμείνουν για το 2023 ως έχουν σήμερα.

Μάλιστα δεσμεύεται πως ως δημοτική παράταξη «στο προσεχές δημοτικό συμβούλιο θα ζητήσουμε την μη αναπροσαρμογή των τελών».

«Δυστυχώς η Δημοτική Αρχή δείχνει να μην αντιλαμβάνεται την πραγματικότητα της τοπικής οικονομίας και εν μέσω ενεργειακής και πληθωριστικής κρίσης αυξάνει τα τέλη και επιβαρύνει τις επιχειρήσεις» τονίζει κλείνοντας ο κ. Βαφειάδης

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.