Την ενταξη στον Αναπτυξιακο των επενδυτικων σχεδιων αγροτων της Περιφερειας ΑΜΘ ζητα ο Δ. Χαριτου

«Η διαφορετική αξιολόγηση και αντιμετώπιση ανάλογων επενδυτικών σχεδίων από τις Περιφέρειες της χώρας γεννά ερωτηματικά»

Την ένταξη στον Αναπτυξιακό Νόμο 4399/2016 των επενδυτικών σχεδίων αροτραίων καλλιεργειών αγροτών της Περιφέρειας ΑΜΘ, που απορρίφθηκαν με τον χαρακτηρισμό ότι δεν τεκμηριώνεται ο ολοκληρωμένος χαρακτήρας του επενδυτικού σχεδίου ζητάει ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κ. Δημήτρης Χαρίτου με ερώτηση που κατέθεσε προς τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Όπως θυμίζει ο βουλευτής στην ερώτησή του «η ευθύνη για την ενιαία τήρηση των κριτηρίων αξιολόγησης σε  όλη την επικράτεια  ανήκει στο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων». Όμως, όπως σπεύδει να συμπληρώνει «η  διαφορετική αξιολόγηση και αντιμετώπιση ανάλογων επενδυτικών σχεδίων από τις Περιφέρειες της χώρας φανερώνει ότι δεν έχει  αποσαφηνιστεί το πλαίσιο εφαρμογής των διατάξεων  του νόμου ώστε να εναρμονίζονται με αυτόν και να μην υπάρχει διαφορετική ερμηνεία και ενδεχομένως καταστρατήγηση των σχετικών διατάξεων».

Κλείνοντας την ερώτησή του ο κ. Χαρίτου υπογραμμίζει πως «οι επενδύσεις στον πρωτογενή τομέα στην περιοχή είναι πολύ σημαντικές μια που αυτός αποτελεί ισχυρό πυλώνα ανάπτυξης της περιοχής, στηρίζει την τοπική οικονομία  και συγκρατεί  τον κόσμο στην ύπαιθρο» και ζητά να προχωρήσει η ένταξη των επενδυτικών σχεδίων, ώστε να αποκατασταθεί η αδικία σε βάρος αγροτών της ΑΜΘ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.