Την δικαστικη εμπλοκη στο διαγωνισμο κατασκευης «δειχνει» ο Χ. Μετιος για την μη κατασκευη ΣΕΑ στην Εγνατια Οδο

Εξέφρασε την ελπίδα ότι το επόμενο διάστημα, με την παραχώρηση της Εγνατίας, θα υπάρξει πρόοδος στο θέμα

Στην καθυστέρηση της ολοκλήρωσης του διαγωνισμού για την ανάθεση της κατασκευής των Σταθμών Εξυπηρέτησης Οχημάτων (ΣΕΑ), που έχει καταλήξει στις δικαστικές αίθουσες, απέδωσε την μη κατασκευή τους ο Περιφερειάρχης κ. Χρήστος Μέτιος, απαντώντας σε επερώτηση του επικεφαλής της Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας κ. Κώστα Κατσιμίγα στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Δευτέρας.

Ο κ. Κατσιμίγας τόνισε πως σε όλο το μήκος του Αυτοκινητόδρομου έχουν κατασκευαστεί μόνο δύο Σταθμοί εξυπηρέτησης Οχημάτων στον Πλάτανο Ημαθίας, ενώ οι προβλεπόμενες εκτάσεις σε διάφορα σημεία έχουν απαλλοτριωθεί, διαμορφωθεί, περιφραχθεί και έχουν γίνει και οι κυκλοφοριακές συνδέσεις.

Σημειώνοντας πως η έλλειψη των σταθμών έχει ως αποτέλεσμα την επιβάρυνση των περιφερειακών δρόμων, ζήτησε να μάθει σε ποιες ενέργειες πρόκειται να προβεί η Περιφέρεια προκειμένου να πιέσει την ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ ΑΕ να προχωρήσει άμεσα στη δημοπράτηση και εκχώρηση της εκμετάλλευσης Σταθμών Εξυπηρέτησης Οχημάτων, προκειμένου και οι πολίτες Έλληνες και αλλοδαποί να εξυπηρετούνται, αλλά και το οδικό δίκτυο αρμοδιότητας της Περιφέρειας να υφίσταται μικρότερες φθορές και να είναι περισσότερο ασφαλές με λιγότερο κυκλοφοριακό φόρτο.

Καθυστέρηση στο διαγωνισμό

Από την πλευρά του ο κ. Μέτιος τόνισε πως η δημοπρασία για την κατασκευή των ΣΕΑ στους χώρους που έχουν χωριστεί για αυτούς, προκηρύχθηκε πριν από 8 χρόνια, υπάρχει ανάδοχος, αλλά όπως ανέφερε και ο κ. Κατσιμίγας, η υπόθεση βρίσκεται ακόμα στα δικαστήρια.

Η Εγνατία τον διαβεβαίωσε ότι προσπαθούν να βρουν μια λύση, και με την ανάληψη του καινούριου διαχειριστή, μετά τη διαδικασία παραχώρησης, θεωρεί πως τα πράγματα θα διευκολυνθούν.

Όσο για το λόγο που έγιναν οι ΣΕΑ σε άλλους αυτοκινητοδρόμους, και όχι στην Εγνατία, εκτίμησε πως στις εν λόγω περιπτώσεις ανατέθηκε στην εταιρεία η κατασκευή και η διαχείριση των οδών, και κατ’ επέκταση και των ΣΕΑ, κάνοντας την όλη διαδικασία να κινηθεί πιο γρήγορα.

Δεν παρέλειψε πάντως να τονίσει πως παρατήρησαν ότι με τις παρεμβάσεις της Τροχαίας και τις προσπάθειες που έχουν γίνει, έχει περιοριστεί η κίνηση των βαρέων οχημάτων στους δρόμους εκτός Εγνατίας Οδού.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.