Την αναβαθμιση και ενισχυση των υγειονομικων δομων ζητησε ο Ντ. Χαριτοπουλος απο τον Γ.Γ. Πρωτοβαθμιας Φροντιδας Υγειας

Μόνιμη βάση ΕΚΑΒ στις Σάπες, αναβάθμιση ΠΙ Μαρώνειας και βελτίωση του ΚΥ Σαπών τα ζητήματα που έθεσε ο δήμαρχος

Στα διοικητικά όρια του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών επικεντρώθηκε η επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας κ. Μάριου Θεμιστοκλέους στο πλαίσιο περιοδείας πολυμελούς κλιμακίου του κυβερνόντος κόμματος στη Ροδόπη.

Οι επαφές του κ. Θεμιστροκλέους ξεκίνησαν από τις εγκαταστάσεις της Pharmathen και συνεχίστηκαν στο Δημαρχείο όπου είχε συνάντηση με τον δήμαρχο κ. Ντίνο Χαριτόπουλο. Στη συνάντηση η οποία πραγματοποιήθηκε σε εποικοδομητικό κλίμα, μεταξύ άλλων έγινε αποτίμηση της περιόδου της πανδημίας, ενώ η συζήτηση επικεντρώθηκε σε θέματα αναβάθμισης και ενίσχυσης της λειτουργίας των υγειονομικών δομών του Δήμου Μαρωνείας- Σαπών.

Μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Μαρωνείας-Σαπών κ. Ντίνος Χαριτόπουλος έθεσε το ζήτημα της δημιουργίας μόνιμης έδρας ΕΚΑΒ στις Σάπες, ζήτησε την αναβάθμιση του Περιφερειακού Ιατρείου Μαρώνειας σε Πολυδύναμο Περιφερειακό και τη διάθεση ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ για μόνιμη στάθμευση του στην παραλιακή ζώνη του Δήμου κατά την θερινή περίοδο.

Επίσης διεκδίκησε έργα εκσυγχρονισμού κτιριακής βελτίωσης και αναβάθμισης του Κέντρου Υγείας Σαπών και ένταξη τους στο Ταμείο Ανάκαμψης, με ενίσχυση του με προσωπικό και τεχνολογικό εξοπλισμό. Στον Γενικό Γραμματέα παραδόθηκε υπόμνημα με τα αιτήματα του Δήμου Μαρωνείας -Σαπών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της επίσκεψης του ο κ. Θεμιστοκλέους υπέγραψε στον «Κύκλο Φίλων του Αρχαίου Θεάτρου Μαρώνειας», στηρίζοντας την προσπάθεια του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών για την ένταξη του στα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco.

Ακολούθησε επίσκεψη του κ. Θεμιστοκλέους στο Κέντρο Υγείας Σαπών, όπου ο γενικός γραμματέας είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με το προσωπικό και να καταγράψει προβλήματα.

Τέλος ο Δήμαρχος Μαρωνείας-Σαπών ζήτησε από τον Γενικό Γραμματέα να μεταφέρει στον πρωθυπουργό της χώρας τη θέση της τοπικής κοινωνίας κατά της εξόρυξης χρυσού, θέση η οποία εξάλλου έχει εκφραστεί με ομόφωνο ψήφισμα που εξέδωσε εκ νέου το Δημοτικό Συμβούλιο Μαρωνείας-Σαπών.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.