Την ανακληση της αποφασης για αναστολη λειτουργιας των Π.Ι. ζητα ο Δημαρχος Αρριανων

Α. Ριτβάν: «Αδιανόητο να μένει ένας τόσο μεγάλος γεωγραφικά δήμος χωρίς κανένα περιφερειακό ιατρείο»

Την ανάκληση της απόφασης για την αναστολή λειτουργίας των Περιφερειακών Ιατρείων στους νομούς Δράμας, Ξάνθης, Ροδόπης και Έβρου ζητά ο δήμαρχος Αρριανών κ. Αμέτ Ριτβάν.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο η απόφαση θίγει σημαντικά και βάζει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία των δημοτών που έχουν καθημερινές ανάγκες πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας, προληπτικής ιατρικής και άλλων ιατρικών υπηρεσιών. Παράλληλα εξηγεί πως τα Περιφερειακά Ιατρεία προσφέρουν ουσιαστικές υγειονομικές υπηρεσίες στους κατοίκους των οικισμών των περιφερειακών δήμων και ειδικότερα των απομακρυσμένων περιοχών.

Μιλώντας ειδικά για το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Φιλλύρας, ο δήμαρχος Αρριανών θυμίζει με νόημα πως λειτουργεί πλέον αποκλειστικά ως εμβολιαστικό κέντρο και δεν καλύπτει άλλες ιατρικές ανάγκες δημοτών της περιοχής για να τονίσει επιπλέον πως με την απόφαση αυτή «οι κάτοικοι του ορεινού όγκου χρειάζονται ακόμη και περισσότερο από μια ώρα για την μετάβασή τους σε κάποιο από τα εν λειτουργία Κέντρα Υγείας ή το Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής».

Για τους παραπάνω λόγους θεωρεί αδιανόητο να μένει ένας τόσο μεγάλος γεωγραφικά δήμος χωρίς κανένα περιφερειακό ιατρείο σε λειτουργία και ζητά την άμεση ανάκληση της απόφασης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.